TZ: Svobodní vítají prezidentův návrh

TZ: Svobodní vítají prezidentův návrh

KOPÍRUJE NÁŠ NÁVRH EVROPSKÉ DOHODY

Strana svobodných občanů (Svobodní) vítá a plně podporuje slova prezidenta republiky Václava Klause, že by stačilo posílat do Evropského parlamentu již zvolené poslance národních parlamentů. Klaus to dnes řekl v Paříži (viz zpráva na Idnes ZDE).

Prezidentem zmíněný model přesně odpovídá našemu návrhu EVROPSKÉ DOHODY, který předsednictvo Svobodných schválilo a zveřejnilo již začátkem dubna, konkrétně Článku V./2.:
Evropský parlament bude nahrazen Shromážděním, které se bude skládat z národních poslanců a senátorů, placených domácími zákonodárnými sbory a kteří v Evropském shromáždění budou zasedat po dobu nepřevyšující čtyři dny v měsíci. Shromáždění nebude mít povahu zákonodárného sboru. Jeho posláním bude dohlížet na komisi.

„Toto opatření zajistí kvalitnější reprezentativnost České republiky a ušetří dosavadní ohromné náklady z kapes daňových poplatníků,“ vysvětluje předseda Svobodných Petr Mach.

CELÝ TEXT EVROPSKÉ DOHODY JE ZDE

Odmítnutí Lisabonské smlouvy v Irsku a nedokončená ratifikace v dalších zemích EU dává příležitost jednat o novém, lepším smluvním uspořádání mezi zeměmi EU. Svobodní proto předložili k široké veřejné diskusi alternativní podobu uspořádání EU – zmíněnou EVROPSKOU DOHODU. Ta na jedné straně A4 (oproti Lisabonské smlouvě s více než 1400 stranami sněmovního tisku) ustavuje „Evropské společenství“, které se zakládá na principech dobrovolné spolupráce za účelem vzájemného prospěchu.

Svobodní vznikli v lednu 2009 jako pravicově orientovaná strana, jejímž mottem je SVOBODA ● ODPOVĚDNOST ● SPRAVEDLNOST.

Kateřina Bouda Kašparová
mediální zástupce Strany svobodných občanů

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31