TZ: Svobodní o zrušení daně z příjmu FO

TZ: Svobodní o zrušení daně z příjmu FO

REAKCE NA DNEŠNÍ ČLÁNEK NA IDNES.cz

Strana svobodných občanů (Svobodní) skutečně chystá zásadní témata ve svém volebním programu pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Dnešní zveřejnění některých jeho částí (na Idnes.cz) bez dalších souvislostí je ale předčasné (mírně řečeno).

Svobodní chystají uvedené zrušení daně z příjmů fyzických osob (tj. zaměstnanců; nejedná se o právnické osoby či FO podnikající) komplexně, se všemi souvislostmi a důsledky.

Na rozdíl od ostatních politických subjektů se Svobodní v nynější kampani před volbami do Evropského parlamentu (EP) věnují důsledně jen evropským tématům. Odmítáme se zařadit mezi populisty, kteří se snaží lákat voliče na témata, která působením v EP nemohou nijak ovlivnit(!).

Zrušení uvedené daně představuje zhruba 100 miliard Kč. „Víme přesně, co, kolik a kde budeme ve státním rozpočtu škrtat. Jsme zásadně pro vyrovnaný rozpočet. Nyní ale skutečně nebudeme bližší podrobnosti veřejně prezentovat. Trváme na tom, že celý program do sněmovních voleb se všemi detaily a souvislostmi představíme až po volbách do Evropského parlamentu,“ říká předseda Svobodných Petr Mach.

Kateřina Bouda Kašparová
mediální zástupce Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31