TZ: Svobodní chtějí zastavit zadlužování ČR

TZ: Svobodní chtějí zastavit zadlužování ČR

KAŽDÝ OBČAN DLUŽÍ 120 TISÍC

Tento týden bylo zveřejněno, že každý občan ČR dluží (vinou stále rostoucího veřejného dluhu), téměř 120 tis. Kč, a to včetně důchodců a kojenců! Je to rekordní zadlužení České republiky v její historii.

Svobodní chtějí prosadit zeštíhlení státu, a tím i zásadní úspory na mandatorních výdajích. Dále navrhují snížení či zrušení několika daní. „Je na čase vrátit do naší politiky slušnost a korektnost, bez korupce, lobbyistů a dalších škod, kterých se dopouštějí současní politici,“ říká předseda Svobodných Petr Mach.

Viníkem situace v ČR je nezodpovědné chování vlád za posledních několik let – a to zcela bez ohledu na to, zda vládla ČSSD či ODS. Současná politika je prováděna formou lobbyistických dohod. Takové praktiky Svobodní zásadně odmítají.

Ministr financí přiznal, že státní rozpočet skončí letos ve schodku 200 mld. Kč, což je další rekordní cifra. Navíc navrhuje navýšení DPH a dalších nepřímých daní, což by vedlo k vyšším výdajům domácností. Fakt, že minulé i současná vláda neumějí nalézt způsob, jak ušetřit na výdajích státu, způsobuje jen další zadlužování státu pro další generace. Státní rozpočet je jen úroky z půjček zatěžován částkou cca 50 mld. Kč ročně.

Bezuzdnému utrácení z kapes nás všech se musí učinit přítrž.

Proto se chystají Svobodní předstoupit před voliče v říjnu s naprosto odlišným programem: S vizí státu, který lidem nechá jejich peníze k jejich svobodné volbě. Nikdo jiný to v ČR dosud nenabízí.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31