Svobodní zvolili nové vedení – 4 místopředsedy

Svobodní zvolili nové vedení – 4 místopředsedy

V tajné internetové volbě (probíhala od 29. 11. do 6. 12. 2015) zvolili Svobodní čtyři nové místopředsedy strany (resp. dva úplně nové a dva stávající potvrdili ve funkcích). Kandidátů bylo celkem 15. Zvoleni byli:

František Matějka

45 let, zakládající člen Svobodných, ředitel Hradiště Šárka o.p.s. – národní kulturní památka bez dotací, trojnásobný bloger roku na iDNES.cz (s více 1.500 články a 9,5 mil přečtení), otec tří synů.

Následující období pro Svobodné považuje za přelomové a klíčové: „Mám jediný hlavní cíl, a tím je získat minimálně 5 % v parlamentních volbách 2017 a podřídit tomu všechny děje a procesy uvnitř strany. Úspěšně pak obhajovat naše ideje skrze takto získanou politickou moc ve sněmovně a v dalších volbách získat na svoji stranu ještě více voličů.“

Více zde.

Jiří Hemerle

44 let, ve Svobodných je od roku 2012, člen Republikového výboru. Ženatý, tři děti, manažer v úspěšné firmě Rose Time a Florea Holland.

Chce se věnovat zejména on-line prostoru a marketingové strategii.

Více zde.

Radim Smetka

27 let, softwarový architekt, spoluzakladatel Svobodných, klasický liberál. Od roku 2009 je členem Republikového výboru, od 2010 místopředsedou.

Jeho vize na další období: „Svobodní musí přijít s pozitivní vizí. Vizí, jak chtějí zařídit, aby se každému v České republice lépe žilo. Vizí, která bude reagovat na konkrétní problémy života lidí. Vizí, která ostatním stranám chybí. Volič nesmí mít spojené Svobodné jen s abstraktním (byť principiálním a důležitým) odporem vůči EU či přebujelému státu. Musí mít Svobodné spojené s tím, že díky nim nebude stát fronty na úřadech; že se v podnikání bude prát s konkurencí a ne se státem; že díky nim našel snadno a rychle novou práci.“

Více zde.

Karel Zvára

39 let, ženatý, má 4 děti, od r. 2012 je místopředsedou strany. Členem Svobodných je od r. 2009. Považuje se za libertariána/minarchistu.

K dalšímu období říká: „Podporuji budování obrazu strany jako racionální politické síly zaměřené na svobodu. Jsem zastáncem komunikace se zástupci jiných politických stran na společná témata. Podporuji decentralizaci, daňovou autonomii a odstraňování zbytečných činností státu vyčleňováním s opt-outem.“

Více zde.

Přehled hlasů (dle procent) pro všechny kandidáty:

Více zde.

Nové mandáty vedení Svobodných začnou platit od 9. prosince 2015.

V Praze dne 7. prosince 2015

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31