Svobodní zahajují sběr podpisů. Ladislav Jakl uspěl v primárkách na prezidenta.

Svobodní zahajují sběr podpisů. Ladislav Jakl uspěl v primárkách na prezidenta.

Ve stranických primárkách Strany svobodných občanů podpořilo kandidaturu Ladislava Jakla na prezidenta republiky 88 % hlasujících. Hlasování se zúčastnila třetina z více než 1200 členů a příznivců strany. Svobodní nyní zahajují sběr 50 000 podpisů, které jsou potřebné k nominaci kandidáta do chystaných voleb, v nichž budou vybírat příštího prezidenta všichni občané.

Petiční arch je ke stažení zde: petice

Ladislav Jakl, rocker – zpěvák ve skupině Folimanka Blues, je bývalý novinář (absolvent Fakulty žurnalistiky na Univerzitě Karlově) a někdejší poslanec České národní rady. V současnosti působí jako tajemník prezidenta Václava Klause.

Projev Ladislava Jakla na sněmu Svobodných 17.6.2012.

Fotografie Ladislava Jakla

Strana svobodných občanů vyzývá příznivce kandidatury Ladislava Jakla ke shromáždění podpisů pod petici a zaslání petice na adresu strany (obyčejnou poštou – ne doporučeně).

Věřím, že každý člen a příznivec Svobodných zajistí podpisy svých přátel, kolegů, členů rodiny… Sám budu také sbírat a listiny budu mít neustále při sobě, abych mohl kdykoliv požádat lidi o podpis. Spoléháme i na pomoc podporovatelů, kteří nejsou zaregistrováni jako příznivci,“ uvedl předseda Svobodných Petr Mach.

Voliči mají mít skutečný výběr. Pokud budou všichni ostatní kandidáti hájit vysoké daně, zadlužování státu a schvalování bruselských smluv, chceme mít proti nim kandidáta, který bude zastáncem svobody člověka a odpůrcem jejího neustálého oklešťování, ať rukou našich zákonodárců či tlakem mezinárodních organizací. Proto jsme vybrali pro prezidentskou volbu Ladislava Jakla. Nedovedu si představit, pro koho bychom pak hlasovali ve skutečných volbách, kdyby zde takový kandidát nebyl. Jakl bude určitě jedinou volbou i pro mnoho voličů, kteří dosud volili ODS.

Petr Mach
18.6.2012
www.svobodni.cz

Petici na podporu kandidatury Ladislava Jakla na prezidenta republiky je také možné podepsat na těchto místech u členů a příznivců Svobodných:

Seznam míst viz zde: https://svobodni.cz/3-kdo-jsme/134-ladislav-jakl-2013/

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31