Svobodní vyzvali prezidenta, ať odolá tlaku EU

Svobodní vyzvali prezidenta, ať odolá tlaku EU

Předáním petice „Podporujeme svého prezidenta“ českému prezidentovi Václavu Klausovi vyvrcholila manifestace “Pochod na Hrad“. Tato v pořadí již třetí manifestace nesouhlasu s Lisabonskou smlouvou byla zároveň připomínkou slavného pochodu studentů na Hrad v únoru 1948, kdy se také nadlouho rozhodlo o osudu naší země. Svobodní považují Ústavu České republiky za dokument, který je nad jakoukoliv mezinárodní smlouvou a jsou přesvědčeni, že prezident musí z Ústavy zachovávat věrnost České republice coby svrchovanému státu.

Evropská unie zneužila 1,8 milionů eur daňových poplatníků na obhajobu Lisabonské smlouvy před referendem v Irsku. Referendum tak nemůžeme považovat ani za férové, ani za demokratické ani za legitimní. Až bude zas někdy Mugabe nebo Lukašenko zneužívat státní prostředky před referendem, nebude mít Evropská unie právo jakkoliv kritizovat,“ uvedl předseda Svobodných Petr Mach.

Ukázka, jak EU ovlivňovala kampaň před referendem:

16-str příloha vkládaná za peníze evropských daňových poplatníků do irských deníků před referendem

Rozpočet Evropské komise na kampaň v Irsku

I my máme ‘Plán B‘. Pokud vstoupí Lisabonská smlouva v platnost, budu jako předseda Svobodných obhajovat vystoupení České republiky z Evropské unie,“ uvedl Petr Mach při svém projevu na Hradčanském náměstí.

Svobodní vidí možnou alternativu členství v EU v připojení ČR k Evropskému sdružení volného obchodu (EFTA).

Tiskové oddělení Svobodných
František Matějka
mobil: +420 777 077 158
email: tiskove@svobodni.cz

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31