Svobodní vítají prezidentovo veto biopaliv

Svobodní vítají prezidentovo veto biopaliv

Strana svobodných občanů vítá, že Prezident republiky vrátil Poslanecké sněmovně zákon navyšující povinné podíly biopaliv v benzínu a naftě (http://www.klaus.cz/clanky/2594).

Vrácení zákona prezidentem ukazuje, že lze nepodléhat lobbistickým tlakům – výrobci biopaliv jsou jediní, kdo má z biopaliv prospěch, a bohužel v jejich prospěch hlasovala vělká většina poslanců všech stran,“ uvedl předseda Svobodných Petr Mach. (Přehled o hlasování zde: http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=52077)

Svobodní apelují na všechny rozumné poslance, kteří se nenechali zlobbovat přimíchávací lobby, aby prezidenta nepřehlasovávali. Pokud zákonodárci prezidenta nepřehlasují, zabrání se dalšímu navýšení cen pohonných hmot a potravin.

Svobodní kromě toho prosazují zrušení jakéhokoliv povinného přimíchávání biopaliv a navrhnou příslušnou změnu zákona, jakmile se dostanou do parlamentu.

Svobodní mají v programu kompletní zrušení zvýhodnění biopaliv, což by snížilo ceny nafty a benzínu přibližně o korunu, státu by to navíc vyneslo asi 5 miliard k dobru na spotřebních daních, protože by u nás tankovalo více řidičů, kteří dnes tankují v zahraničí,“ dodal předseda Svobodných, ekonom Petr Mach.

Video: http://www.youtube.com/user/svobodni?gl=CZ&hl=cs#p/u/0/i6A4l-Ide2M

Petr Mach
12.5.2010
www.svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31