Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní ve sněmovně v r. 2017: Počítáme s budoucností

Svobodní ve sněmovně v r. 2017: Počítáme s budoucností

Chceme Českou republiku prosperující, svobodnou a bezpečnou

Svobodní dnes  novinářům představili nový způsob komunikace pro kampaň a také programové vize  do sněmovních voleb v r. 2017. V logu přibyl nápis Začněte počítat s námi a jednotlivé body svého programu budou Svobodní komunikovat pomocí početních znamének PLUS, MÍNUS a ROVNÁ SE.

„Odvykli jsme si, že zdravá ekonomika roste tempem 6 % ročně, považujeme za normální, že daně jsou vysoké. Za první republiky jsme patřili v životní úrovni mezi 10 nejlepších států světa. Vrátíme do naší země prosperitu,“ prohlásil úvodem předseda Svobodných Petr Mach. Svobodní chtějí především vrátit svobodu do soukromého života, podnikání i práce. Státní moc šmíruje a šikanuje občany a podnikatele. Přitom si ji platíme z daní a musí tedy přestat sloužit k plošnému omezování svobody občanů. Moc politiků je třeba omezit. Svobodní vycházejí z toho, že stát patří nám, nikoliv my jemu.

SVOBODA

Místopředseda Radim Smetka upozornil, že dnes jsou lidé ve frontách na úřadech ve válce s úředníky, zaměstnanci jsou ve válce se živnostníky. „Nahradíme přístup ‚rozděl a panuj‘ přístupem ‚spoj a omez moc vládnoucích‘. Omezíme zbytečnou byrokracii. Na podporu všech podnikatelů snížíme daně. A pracujícím bez rozdílu snížíme vysoké odvody. Uděláme všechno pro to, aby většina státní agendy šla vyřídit snadno pár kliknutími na internetu. Tedy např., aby založení živnosti šlo udělat během pár minut z pohodlí domova a bez obtížného obíhání úřadů,” dodal Smetka.

BEZPEČNOST

Podle Svobodných je prvořadou úlohou České republiky jako státu zajištění bezpečnosti a ochrany Ústavou garantovaných práv a svobod svým občanům. Každý způsobilý a zákona dbalý občan ČR musí mít možnost bránit sebe, své blízké i svůj majetek i se zbraní v ruce. Místopředseda Karel Zvára, který je sám také držitelem zbrojního průkazu, k tomu řekl: „Zločinci si zbraně opatří navzdory zákazům. Nevím o případu, kdy by byl teroristický čin spáchán legálně drženou zbraní.“ Svobodní nesouhlasí s odzbrojováním občanů a chtějí prosadit zvýšení ochrany toho, kdo je nucen bránit sebe, svou rodinu, či svůj majetek (tzv. Castle doctrine, tedy volně přeloženo Můj dům, můj hrad).

PROSPERITA

Svobodní prosadí jednotnou sazbu DPH ve výši 15 %, jak dále oznámil Petr Mach. „Dopad na rozpočet bude minimální, ale bude to znamenat obrovskou úlevu pro podnikatele, živnostníky a spotřebitele. Chceme se vydat cestou snížení daní a chceme omezit možnost politiků, aby už je nemohli snadno zvyšovat. Například, aby se daně zvyšovaly ústavní většinou, a nikoliv jen prostou, jako je tomu doposud,“ sdělil Mach.

Svobodní už také konkrétně spočítali, že sjednocením DPH na 15 nebo 14 procent by státní rozpočet přišel jen o velmi málo peněz, takže se snížení daní vyplatí.  „Svobodní prosazují sjednocení DPH na úroveň maximálně 15 procent. Občanům tak zbude podstatně více peněz v kapsách,” zdůraznil předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach. „Provedl jsem výpočet tzv. Lafferovy křivky, ze kterého plyne, že když sjednotíme sazbu DPH na 15 %, přijde státní rozpočet oproti nynějšímu stavu jen o 7 miliard korun. Při jednotné sazbě 14 % by stát přišel oproti nynějšímu stavu jen o 16 miliard korun z celkového ročního výnosu 330 miliard. A to se vyplatí,” dodal Mach.

Program Svobodných v 10 bodech:

Nízké daně

Jednoduché podnikání

Méně státní regulace

Méně dotací pokřivujících volný trh

Vyrovnané veřejné finance

Více osobní  svobody 

Více ekonomické svobody

Suverénní a bezpečný stát

Žádné povinné kvóty z Bruselu

Žádné další euronesmysly

SVOBODNÍ VE SNĚMOVNĚ V ROCE 2017 (brožura ke stažení v PDF zde)

TZ ve formátu PDF ke stažení zde

 

Praha 18. května 2016

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31