Svobodní v médiích: Aktuální dění doma i v EU, o stranickém Sněmu, hodně o radnici v Hodoníně ad.

Svobodní v médiích: Aktuální dění doma i v EU, o stranickém Sněmu, hodně o radnici v Hodoníně ad.

Monitoring za období 4.-10. listopadu 2015

Na Parlamentních listech vyšlo naše stanovisko Svobodní za ochranu soukromého vlastnictví.

Lidové noviny zveřejnily reakci Petra Macha na předchozí komentář redaktora Hrušky (informovali jsme minule) Zbytečných jednání pro jednání se neúčastním (Lidové noviny 6. 11.  na str. 11):
Pan Hruška kritizuje můj přístup k práci v Evropském parlamentu.
Ignoruje ale například fakt, že patřím mezi poslance s největším počtem vystoupení na plénu, a zdůrazňuje naopak moji neúčast na jednání výborů.
Mým cílem ale není chrlit nové a nové nesmyslné deklarace. Mým cílem je bránit svojí argumentací a hlasováním přijímání nesmyslných nebo škodlivých návrhů…

Blog Petra Macha o roamingu Konec roamingu? EU se nažere a koza zůstane celá převzala další média: ePortál Radujete se nad tím, jak díky Evropské unii zlevní roaming? Petr Mach vám trochu zkazí náladu, dále Neviditelný pes a Parlamentní listy.

Mladé frontě DNES dnes vyšel článek o schůzce bývalého prezidenta Klause s Petrem Machem ohledně případné spolupráce v migrační krizi. Buzení Klause (10. 11. na str. 3):
Bývalý prezident píše petice a zve politiky k poradám o uprchlické krizi. (…)Na stole neleží ani žádný akční plán proti migrační krizi. „Čekali jsme na té konzultaci něco konkrétnějšího a nedošlo na to. Určitě to nesměřuje k organizovanému bloku. Myslím, že to celé závisí na tom, zda získá alespoň ODS nebo některé lidi z ČSSD, jinak je to podle mě odsouzené k nezdaru,“ říká předseda Strany svobodných občanů Petr Mach.
Petr Mach předseda Svobodných
Nemyslím, že by měl Václav Klaus ambice vrátit se do politiky, ani to ze setkání nečišelo. Řekl, že ho bruselské migrační kvóty trápí a že dostal hodně podnětů, které ho vyzývají, aby se do toho se svou autoritou nějak zapojil. A to je jeho motivace. Já jsem mu řekl, že vidíme věci kolem kvót obdobně, takže se potenciálně můžeme k něčemu připojit. Ale to něco ještě neexistuje. Takže on ví, že se s námi může o něčem bavit, a snaží se pro to získat skupinu dalších subjektů. A nic dalšího z toho neplynulo. Nebylo ani žádné jednání o případných slovech nějakého prohlášení nebo dalších peticích. To se vůbec neřešilo.

Zprávu o tom vydala i agentura ČTK (v angličtině) a Parlamentní listy napsaly článek Za Klausem chodí deputace. A není to prý náhoda.

Místopředseda Radim Smetka byl v diskusním pořadu České televize Politické spektrum, kde se debatovalo o financování politických stran. Záznam pořadu si pusťte zde.

Místopředseda Karel Zvára byl hostem Českého rozhlasu v pořadu Názory a argumenty na stanici ČRo Plus 7. 11. na téma uprchlíci. Záznam z pořadu si můžete pustit zde.

Závěry z Ekonomické konference přinesl měsíčník Spektra Ekonomická konference – odvody živnostníků a EET (3. 11. na str. 45):
V Praze proběhla konference cyklu TIME FOR INFORMATION. Pozváni k diskusnímu stolu byli ministr financí Andrej Babiš, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, dále prezident HK ČR Vladimír Dlouhý, europoslanec Petr Mach a za řemeslníky sekretář Cechu malířů, lakýrníků a tapetářů ČR Pavel Žatečka.

Česká televize rozebírala aktivity stran na sociálních sítích Za zavřené dveře můžou politici a…Twitter:
Na Facebooku bylo v té době nejaktivnější ANO, ostatní politické strany TOP 09, ODS, ČSSD nebo Strana svobodných občanů byly naopak aktivní na Twitteru, kde ANO nekomunikovalo vůbec…

Parlamentní listy napsaly reportáž z diskuze o islámu, kde se střetl místopředseda Jiří Payne s Martinem Konvičkou Jste jak Hitler, Konvičko. Jste to nejhorší, co tu kdy bylo, křičel pravičák. Co to žvaníte, zněla odpověď a bylo dusno:
Bouřlivá diskuse o islámu proběhla v Polné v pondělí 9. listopadu. Nejvyhrocenější byla mezi Martinem Konvičkou z Bloku proti islámu a Jiřím Paynem, místopředsedou Svobodných. Začal si Konvička. „Jste to nejhorší na české politické scéně za pětadvacet let.“ Payne kontroval: „Vaším jediným cílem je vyvolat válku s muslimským světem. Úplně stejně jako agitátoři pro Hitlera, když tvrdili, že je potřeba vyhladit všechny Židy.“

O DĚNÍ V EU

Server iProsperita zaznamenal Obchodníci našli společnou řeč s europoslanci:
Na pravidelném pracovním setkání českých poslankyň a poslanců Evropského parlamentu, pořádaném při příležitosti plenárního zasedání ve Štrasburku, se mnozí z nich jasně postavili proti zavedení zpřísněné regulace do vztahů mezi dodavateli a obchodníky v České republice. Jednání se účastnili také prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) Marta Nováková a viceprezident Pavel Mikoška.
Prezentované téma bylo pro přítomné poslankyně a poslance zajímavé. Svými názory zpochybňovali smysluplnost regulace nastavené ZoVTS a jeho novelou, kterou považují za značně diskutabilní. Poslanci L. Niedermayer, P. Mach a T. Zdechovský se otevřeně postavili proti takovému způsobu regulace v tržním prostředí. Nic na tom nezměnila ani účast zástupců Potravinářské komory ČR v čele s jejím prezidentem Miroslavem Tomanem, kteří zastávali standardní stanoviska týkající se nutnosti zesílené regulace a razantnějšího postupu vůči obchodníkům.

Parlamentní listy přinesly rozhovor s Petrem Machem na téma uprchlíci a EU Zeptali jste se Petra Macha na uprchlíky a EU. Zde jsou jeho odpovědi:
Na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz odpovídal na svém profilu europoslanec Petr Mach (Svobodní). A nejčastěji se otázky týkaly uprchlické krize v Evropě i Evropské unie samotné. „Vytrvá ČR jako Fico? Odmítneme respektovat EU?“ zeptal se v souvislosti s postojem Slovenska, které nehodlá respektovat kvóty v rámci uprchlické krize ani poté, co bylo přehlasováno, jeden ze čtenářů. „Podle mě se česká vláda ke Slovensku nepřidá. Bude bohužel poslušně poslouchat nařízení Bruselu, místo aby hájila zájmy českých občanů. Musíme se proti tomu hlasitě postavit,“ odpověděl Mach.

Ještě jednou na Parlamentních listech k tématu imigrace v tomto článku:
Místopředseda senátního Výbor pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Tomáš Jirsa z ODS uvedl, že falešná humanita a politická korektnost prohlubují příkop mezi obyvateli EU a jejím vedením. Migrační proud je dle něj válka lidskými projektily a bojuje se o budoucnost křesťanské Evropy, jak ji po staletí naši předkové budovali. Bude-li Německo nadále podporovat migrační vlnu a pokud prosadí trvalé přerozdělování uprchlíků, nastane čas začít vážně hovořit o vystoupení z EU. ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o slovech senátora Jirsy myslí. Velká část souhlasí s většinou toho, co Jirsa uvedl, ale někteří nepodporují vystoupení z EU. „To říkají Svobodní dávno. Migrační kvóty jsou pro mnohé poslední kapkou. Usilujeme o Evropu s volným obchodem, ale bez byrokracie, kvót a přerozdělování,“ říká pro ParlamentníListy.cz předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach.

Svobodný monitor citoval Petra Macha v článku Expremiér Špidla se vrací do vrcholné politiky:
Česko a Německo vytvoří pracovní skupinu, která se bude zabývat migrací. V jejím čele stane bývalý premiér Vladimír Špidla, uvedl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD). Skupina má pomoci překlenout „propast“, která mezi oběma zeměmi kvůli migrační krizi je. „Vladimír Špidla už jednou selhal, když se vyjednávala tzv. Evropská ústava. Mimochodem, pro švýcarskou pravici se Špidla stal na billboardech (k referendu o vstupu do Schengenu) symbolem marného eurokrata,“ zareagoval na Zaorálkovy plány europoslanec Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů.

REPUBLIKOVÝ SNĚM SVOBODNÝCH

Parlamentní listy informovaly o konání Republikového sněmu, který se uskuteční v sobotu 14. listopadu Svobodní zvolí nové vedení strany.

O Sněmu napsal i Svobodný monitor Šéf Svobodných Mach bude na sjezdu poprvé čelit snaze o sesazení z funkce:
Stranu svobodných občanů čeká o víkendu volba nového předsedy. Vůbec poprvé bude mít dosavadní šéf Petr Mach protikandidáty. O předsednictví se kromě něho budou ucházet také Petr Hampl, Roman Kříž a Miloslav Bednář. (…) "V demokratické straně je zcela přirozené, že je více kandidátů na vedení. Konkurence se rozhodně nebojím," řekl pro Svobodný monitor Mach, který je zároveň europoslancem.
Sociolog Petr Hampl například tvrdí, že strana rezignovala na reálnou politiku a trpí pasivitou svých členů. „Chci být i nadále předsedou proto, aby Svobodní zachovali dosavadní ideové zakotvení. Aby zůstali liberálně konzervativní stranou, abychom nedávali přednost provokaci před argumentací. A aby žádný člen nikdy nehájil princip kolektivní viny, namísto vlády práva,“ uvedl současný předseda Strany svobodných občanů.
Své soupeře Mach odmítl hodnotit. „To nechám na úvaze každého člena Svobodných. Předsedu u nás volí všichni členové, nejen delegáti (jako je tomu u některých jiných stran). Věřím, že většina členů Svobodných smýšlí podobně jako já, a že tedy budu mít nejsilnější podporu,“ dodal Mach.

CO SE DĚJE V OBCÍCH

HODONÍN

Média se hojně věnovala rozpadu koalice v Hodoníně, odvolání starostky, nové koalici a zvolení nového starosty. O rozpadnutí koalice jako první informovala agentura ČTK V Hodoníně se rozpadla koalice ANO, KSČM a Změny, hledá se nová (4. 11.):
Zastupitelé Hodonína v úterý na návrh Strany svobodných občanů hlasovali o odvolání starostky a tří místostarostů. Nakonec skončila ve funkci Grauová, Salajka i místostarosta za KSČM Ján Lahvička. Jediný, koho zastupitelé neodvolali, byl místostarosta Vítězslav Krabička (Změna), který nyní vede radnici.

Zprávu pak komentovala i další média, např. Česká televize v pořadu Události v regionech na stanici ČT 1 (4. 11. v 18:00), záznam si pusťte zde (od 19. minuty).

Týden napsal Po odvolání zastupitelstva v Hodoníně hledá ANO nové partnery:
Zastupitelé Hodonína v úterý na návrh Strany svobodných občanů hlasovali o odvolání starostky a tří místostarostů….

Deník referendum a článek V Hodoníně se rozpadla koalice hnutí ANO, komunistů a Změny:
V úterý byli na jednání zastupitelstva odvoláni starostka Milana Grauová (ANO) a místostarostové Vojtěch Salajka (také z hnutí ANO) a lídr komunistů Ján Lahvička. Návrh na jejich odvolání podal lídr opozičních Svobodných Petr Buráň. Hodonínský deník uvádí, že Buráň kritizoval především netransparentní vedení města. Vadilo mu také, že město nemá nového vedoucího odboru investic a že dochází k finančnímu protežování zaměstnanců či zneužívání Hodonínských listů.

Hospodářské noviny a článek Hnutí ANO má další krajský problém. V Hodoníně se rozpadla koalice:
Hodonínská koalice složená z hnutí ANO, KSČM a Změny se rozpadla. Zastupitelé Hodonína v úterý na návrh Strany svobodných občanů hlasovali o odvolání starostky a tří místostarostů – jediný, kdo hlasování "přežil", byl místostarosta Krabička. Babišovo hnutí čelí podobným problémům také v Praze a v Brně.

MF Dnes a článek ANO se štěpí i v Hodoníně (5. 11. na str. 13):
Čtyřčlenná skupina ANO začala podle zjištění MF DNES vyjednávat s uskupením Pozitivně pro Hodonín (4 mandáty), jednou ze dvou místních frakcí ČSSD (3), se Změnou (4), Stranou svobodných občanů (2) a Nezávislými (4). Dohromady by tato koalice měla 21 mandátů z celkových 31. Nezávislí ale přiznali, že o ní neuvažují.

Právo a článek Rozkol v ANO smetl vedení radnice (Právo 5. 11. na str. 12):
Nenaplněné ambice lidí z hnutí ANO sehrály roli v pádu koalice v Hodoníně, míní odvolaná starostka Milana Grauová (ANO). V úterý večer ji a dva místostarosty odvolali zastupitelé na základě zástupných důvodů. Odvolání zahájila kritika Petra Buráně (Svobodní). Grauové vyčetl malou transparentnost, strach, vládnoucí mezi úředníky, zneužívání Hodonínských listů k vlastní prezentaci a další.

Hodononínský deník a článek Nová koalice? Zřejmě s ČSSD (5. 11. na titulní str.):
Současný jediný místostarosta Hodonína Vítězslav Krabička je pro nového starostu z hnutí ANO. Lidovci by jej podpořili. Budoucí spolupráci si dokáže představit jak se Změnou a KSČM, tak i ANO a Svobodnými.

Deník a článek Příčiny pádu hodonínské koalice? Bakalářská práce, právník a sliby:
Podle některých hodonínských politiků za odvoláním starostky Milany Grauové a dvou místostarostů bylo víc důvodů, než které uvedl před hlasováním o důvěře vedení lídr Svobodných Petr Buráň. Svobodní dokonce vyzvali starostku k odstoupení a ke složení mandátu zastupitele už v září, když se analýza proplacená městem shodovala podle lídra Petra Buráně ve dvaačtyřiceti procentech s bakalářskou prací dcery exstarostky. Oba dokumenty nechal prověřit systémem na odhalování plagiátů.

Podobně vyšlo i v Hodonínském deníku.

O vzniku nové koalice informovala taktéž celá řada médií. Agentura ČTK vydala zprávu V Hodoníně vznikne koalice ANO, Změny, ČSSD a dalších uskupení (6. 11.):
V Hodoníně, kde se v týdnu rozpadla vláda a zastupitelé odvolali starostku Milanu Grauovou (ANO), pravděpodobně vznikne nová koalice ANO se Změnou, uskupením Pozitivně pro Hodonín s lidovci a s ČSSD. ČTK to dnes řekl předseda hodonínského ANO Milan Lúčka, který je jedním z kandidátů na starostu. Podle Lúčky bude v koalici za ANO chybět Grauová, odvolaná prý kvůli špatné komunikaci, ale také odvolaný místostarosta Vojtěch Salajka a zastupitel Roman Filip (oba ANO). Koalici by mohla rozšířit ještě Strana svobodných občanů, doplnil Lúčka…

Česká televize o tom informovala ve zprávách na ČT24 a na svém webu v článku V Hodoníně se rýsuje nová koalice, odvolaná starostka v ní nebude.

Deník a článek Prošli sítem ANO, teď boří radnice:
V Hodoníně se tahanice mezi zastupiteli odehrávají jako podle scénáře filmu U nás v Kocourkově. Lídr opozičních Svobodných Petr Buráň odstartoval pád koalice konstatováním, že na úřadě panuje strach a dochází k finančnímu protežování zaměstnanců. „Vrcholem drzosti je to, že si agentura vašeho manžela nechala městem zaplatit analýzu, která vycházela z bakalářské práce vaší dcery," nařkl dnes již bývalou starostku Milanu Grauovou.

Stejné následně vyšlo ve všech regionálních denících – viz ukázka z Brněnského deníku zde.

Agentura ČTK o dva dny později informovala V Hodoníně vznikla nová koalice ANO, ČSSD, lidovců a Změny (8. 11.):
V opozici tak bude kromě Grauové, Salajky a Filipa ještě hnutí Nezávislí se čtyřmi mandáty, pět zastupitelů za KSČM a Strana svobodných občanů se dvěma mandáty. Lúčka však ČTK řekl, že koalice bude se Stranou svobodných občanů spolupracovat. „Budou v takové konstruktivní opozici. Domluvili jsme se se zastupitelem za svobodné Petrem Buráněm, že se může účastnit jednání rady,“ doplnil Lúčka. Návrh na odvolání Grauové podali svobodní, kteří poukazovali na špatnou komunikaci a strach zaměstnanců.

Informovala o tom pak např. Česká televize ve zprávách na ČT24 a na svém webu zde.

Česká televize ještě jednou, a sice na stanici ČT 1 9. 11.2015 v 18:00 v pořadu Události v regionechzáznam pořadu zde (od 8:44).

Napsal o tom také Týden na webu zde a ještě v tištěném týdeníku v tomto článku (Týden 9. 11. na str. 18):
Zkušenou političku Milanu Grauovou, která Hodonín vedla již dvakrát v letech 2010 a 2013, angažovalo hnutí ANO poté, co ukončila členství v ODS. Teď se s ní rozešlo kvůli skandálům, na něž upozornili opoziční Svobodní.
„Vrcholem drzosti je, že si agentura vašeho manžela nechala městem zaplatit analýzu, která vycházela z bakalářské práce vaší dcery. Kdokoli bude na vašem místě lepší než vy,“ láteřil na zasedání zastupitelstva Petr Buráň ze Svobodných. K tíži přičetl starostce netransparentní fungování radnice a atmosféru strachu, která tam údajně zavládla.

Deník také citoval zastupitele Buráně v tomto článku:
Do nové vlády nakonec nevstoupí Svobodní, kteří iniciovali odstoupení bývalého vedení radnice. Podle lídra Petra Buráně totiž nenašli bližší programovou shodu. „Podařilo se nám ale vyjednat místo předsedy kontrolního výboru s možností účasti na schůzích rady, což v Hodoníně určitě nebylo zvykem. Bereme to jako jasný signál od nové koalice, že chce být otevřenější a transparentnější, a to je pro město po dlouhé době dobrá zpráva," vyjádřil se Buráň.

Vyšlo i v Hodonínském deníku viz zde.

Další den vydala agentura ČTK dvě zprávy o volbě starosty, v první mj. uvedla:
Původně se mluvilo o tom, že by v nové koalici mohli být i zástupci Strany svobodných občanů nebo KSČM, nakonec ale bude koalice pouze čtyřčlenná a má 17 z 31 zastupitelů. Koaliční zástupci z ANO mají pět mandátů, ČSSD, Změna i lidovci mají po čtyřech zastupitelích, v opozici budou zbylí tři zástupci ANO, hnutí Nezávislí se čtyřmi mandáty, KSČM s pěti mandáty a dva zastupitelé Strany svobodných občanů.

Ve druhé zprávě ČTK (10. 11.) mj. uvedla:
Návrh na odvolání Grauové podal minulý týden zastupitel za Stranu svobodných občanů Petr Buráň, který to vysvětloval špatnou komunikací Grauové a strachem zaměstnanců.

O novém vedení Hodonína informovala Česká televize na stanici ČT 1 v 18:00 v pořadu Události v regionechzáznam pořadu k dispozici zde (od 6. minuty).

Mladá fronta DNES a článek 10. 11. na str. 15:
V Hodoníně by se dnes měl stát novým starostou Milan Lúčka z ANO. Ten byl minulý týden mezi vzbouřenci z hnutí, kteří pomohli prosadit sesazení vlastní starostky Milany Grauové. Přes víkend pak domluvil vznik čtyřbarevné koalice, kterou – kromě pěti z osmi zastupitelů ANO – tvoří ČSSD, Pozitivně a Změna a podporují ji Svobodní. „Budou mít funkci šéfa kontrolního výboru, který bude mít přístup na jednání rady. Budou tedy takovou konstruktivní opozicí,“ je přesvědčen Lúčka.

Právo a článek 10. 11. na str. 10:
V koalici nejsou Svobodní, kteří sehráli rozhodující roli v odstranění předchozího vedení města. Po zdrcující kritice na adresu starostky, kterou před týdnem přednesl Petr Buráň, padla starostka i dva místostarostové, jejichž práci ovšem Buráň nijak nezpochybnil. Do koalice si připravované nové vedení Svobodné nevzalo. Přesto nemají stát zcela stranou. „Budou v konstruktivní opozici. Domluvili jsme se se zastupitelem za Svobodné Petrem Buráněm, že se může účastnit jednání rady, uvedl Lúčka.

Napsal o tom i Deník a Slovácko – regionální týdeník v článku 10. 11. na str. 2:
Lavinu odvolávání spustil lídr opozičních Svobodných Petr Buráň. Svůj návrh odůvodnil tím, že vedení je málo transparentní, na úřadě panuje strach, že město nemá nového vedoucího odboru investic a že dochází k finančnímu protežování zaměstnanců či zneužívání Hodonínských listů. „Vrcholem drzosti je to, že si agentura vašeho manžela nechala městem zaplatit analýzu, která vycházela z bakalářské práce vaší dcery,“ nařkl dnes již bývalou starostku Buráň.

Ještě jednou Slovácko – regionální týdeník a další článek 10. 11. na str. 2: ANO Do nové vlády nakonec nevstoupí Svobodní, kteří iniciovali odstoupení bývalého vedení radnice. Podle lídra Petra Buráně totiž nenašli bližší programovou shodu. „Podařilo se nám ale vyjednat místo předsedy kontrolního výboru s možností účasti na schůzích rady, což v Hodoníně určitě nebylo zvykem. Bereme to jako jasný signál od nové koalice, že chce být otevřenější a transparentnější, a to je pro město po dlouhé době dobrá zpráva,“ vyjádřil se Buráň.

Slovácko – regionální týdeník do třetice a článek 10. 11. na str. 2:
Proč se rozklížila ani ne rok po ustavujícím zastupitelstvu koalice v okresním městě? Podle některých hodonínských politiků za odvoláním starostky Milany Grauové a dvou místostarostů bylo víc důvodů, než které uvedl před hlasováním o důvěře vedení lídr Svobodných Petr Buráň. Svobodní dokonce vyzvali starostku k odstoupení a ke složení mandátu zastupitele už v září, když se analýza proplacená městem shodovala podle lídra Petra Buráně ve dvaačtyřiceti procentech s bakalářskou prací dcery exstarostky.

Hodonínský deník a článek Hodonín má opět starostu. Lúčku (11. 11. na titulní straně).

OLOMOUC

Olomoucký deník a článek Osobnosti regionu diskutovaly o podobě úspěšné politiky (5. 11. na str. 8):
Regionální osobnosti se v pondělí v Olomouci setkaly, aby diskutovaly o podobě úspěšné regionální politiky. Vedle současného primátora Olomouce Antonína Staňka přispíval do diskuse i bývalý primátor a současný poslanec Martin Novotný. Nechyběl ani náměstek primátora Ladislav Šnevajs, který má v radě města na starosti evropské dotace, jež jsou významným nástrojem s vlivem na regionální politiku. Z důvodu zastoupení všech názorů byli přizváni i zástupci opozičních politických sil, a to Vojtěch Pikal coby první místopředseda České pirátské strany a Miroslav Otáhal, který je krajským předsedou Strany svobodných občanů…

JIHLAVA

Mladá fronta DNES informovala Zemanovci a Svobodní už mají lídry pro krajské volby (9. 11. na str. 15):
Své vysočinské lídry znají už také Svobodní. Jejich kandidátku v krajských volbách povede Josef Fendrych – živnostník, podnikatel a místostarosta Horní Rožínky. Dvojkou na kandidátce bude Pavel Paulát, krajský místopředseda Svobodných a povoláním technik.

ČLÁNKY ČLENŮ REPUBLIKOVÉHO VÝBORU A  MÍSTOPŘEDSEDOVÉ  V MÉDIÍCH

Tomáš Pajonk pro Ekonomický deník Další kouřová clona na ministerstvu školství. Článek vyšel i na webu Kurzy a na webu Neviditelný pes.

Otevřený dopis ministru dopravy poslal Jan Polanecký a Josef Novotný, napsal o tom ePortál Ministr Ťok dostal velmi "otevřený" otevřený dopis. Podívejte se na něj také vy a Parlamentní listy.

Článek Davida Bartase vyšel na EUportálu Řekněme, že od 1. 1. 2016, tedy po 12 letech, vystoupíme z EU. Co se stane?

František Matějka na Parlamentních listech Jediná válka, která má smysl a musíme ji podstoupit, je ta proti…

Luboš Zálom na Parlamentních listech Andrej Babiš jako přízrak normalizačního centrálního plánovače.

Roman Kříž na Parlamentních listech O zmatenosti pojmů – svoboda.

 

V Praze dne 11. listopadu 2015

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
 

Ilustr. foto: Dollar Photo Club

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31