Svobodní: Snížení podpor slunečních elektráren je nedostatečné

Svobodní: Snížení podpor slunečních elektráren je nedostatečné

Svobodní vítají návrh vlády, který má umožnit snížení výkupních cen za elektřinu ze slunečních elektráren, ale současně tento krok považují za naprosto nedostatečný. Celý zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů je třeba zrušit. Stát má umožnit spotřebitelům kupovat tu nejvýhodnější elektřinu na trhu a nemá trh pokřivovat povinnými kvótami a nařízenými výkupními cenami.

Celý zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů považujeme za pomýlený. Zdražuje lidem elektřinu o miliardy korun ročně a přírodě nijak nepomáhá,“ uvedl Petr Mach, předseda Svobodných.

Výrobu části elektřiny z tzv. obnovitelných zdrojů nám sice nařizuje směrnice EU, ta ale stanoví cíl pro rok 2020. Do té doby může EU směrnici zrušit, může se rozpadnout, nebo může Česká republika z EU vystoupit. Není tedy nutné plnit drahé kvóty nyní v roce 2010, když se stále jasněji ukazuje, že směrnice EU je škodlivá,“ uvedl Petr Mach.

Cílem Svobodných je zrušení zákona 180/2005 a za tím účelem Svobodní podporují internetovou petici www.stopzdrazovani.cz.

 Petr Mach
25.2.2010
www.svobodni.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31