Svobodní v médiích: svléknutí Babiše, dvojka z chování a dění v regionech

Svobodní v médiích: svléknutí Babiše, dvojka z chování a dění v regionech

Byznys noviny zveřejnily 30. 6. článek Šéf Svobodných Petr Mach vysvlékl do naha Andreje Babiše. Zatím jen kreslenéhoSvobodní, zatím jen ve videu, zasahují proti současným i minulým vládním politikům. Kreslený Petr Mach proto vysvlékl do naha například i Andreje Babiše.

Svléknutí Babiše

Tým „Svobodných hrdinů“ se zaměřil na vymýcení byrokracie a rušení úřadů. Živnostníci tráví čas zbytečným papírováním. Podle Svobodných máme na to být zemí bez zbytečných úřadů a formulářů. Stát pak nebude potřebovat tolik úředníků a lidé místo papírování budou moci dělat to, co má skutečně smysl.

O dvojce z chování

Parlamentní listy zveřejnily 2. 7. článek Vězení a dvojka z chování. Europoslanec Mach ohromil internet svým příběhem z dospíváníNa sociálních sítích se politici přiznají k ledasčemu, obzvlášť když jsou volby za rohem. Europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach ale přece jen dokázal ohromit mnohem více než jeho kolegové. Během několika hodin na sebe totiž prozradil, že dostal na střední škole dvojku z chování a že skončil v Itálii ve vězení pro mladistvé. A přidal neuvěřitelný příběh, který oba momenty spojuje.

„Dnes je den školních vysvědčení. Vzpomínám si, jak jsem kdysi přišel domů ze školy a hlásil: Mám jen jednu dvojku! Ta dvojka byla z chování a jinak to byly trojky a čtyřky. Bylo mi asi patnáct,“ napsal europoslanec Mach v pátek na svůj Facebook. S pointou, že i přes tyto pubertální výstřelky dokázal vystudovat vysokou školu, takže se rodiče nemají na své děti kvůli známkám hněvat.

Migrace

4. 7. odvysílala TV Prima ve svých hlavních zprávách reportáž, ve které se k tématu migrace vyjádřil Petr Mach: „Rozumné je, aby všichni migranti žádali o azyl v evropských zemích na dálku, bez toho, aby se sem fyzicky přesouvali.“

Záznam vyjádření Petra Macha si pusťte zde: http://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/04072017-2 (v čase od 16:42 do 16:53)

O dotacích pro vesnické obchody

30. 6. server Peníze.cz zveřejnil vyjádření Petra Macha k dotování vesnických obchodů v textu Očima expertů: Venkov na kapačkách. Pomůžou dotační infúze?Petr Mach, europoslanec, předseda Svobodných: „Když se to hýbe, zdaň to. Když se to stále hýbe, zreguluj to. Když se to přestane hýbat, začni to dotovat.” Tak kdysi popsal povahu socialismu Ronald Reagan. Naše vláda už v případě venkovských obchodů zvládla body 1 a 2 a chystá se na bod 3. Zvyšování DPH u potravin postupně z pěti na devět procent, pak na 14 procent až na dnešních 15, zavedení nové byrokracie v podobě kontrolních hlášení, zavedení EET a hrozby pokut za drobná pochybení, zákaz výpomoci studentů, když se v obchodu prodává alkohol. To všechno likviduje drobné prodejny, a zejména na venkově. Dotování venkovských obchůdků v situaci, kdy je vládní politika prakticky zničila, je zoufalá myšlenka, kterou nemůžu v žádném případě přijmout. Volám po jediném smysluplném řešení – snížit daně, zrušit EET, zkrátka přestat živnostníkům házet klacky pod nohy a rozvázat jim ruce. Ať žije svoboda!

Z dění v Evropském parlamentu

29. 6. zveřejnily Lidovky.cz článek Europoslanec Mach lobbuje za židovské osadníkyBývalý Klausův poradce europoslanec Petr Mach bojuje v Evropské unii za práva židovských osadníků. Založil zatím neformální spolek, skupinu 15 europoslanců Přátelé Judeje a Samaří.

Petr Mach, zakladatel a předseda Strany svobodných občanů, patří v Evropském parlamentu mezi ty méně viditelné poslance. Vlastně se v evropské sněmovně ocitl tak trochu omylem. V roce 2010 napsal knihu Jak vystoupit z EU, kde mimo jiné popisuje, že kandidovat do unijního parlamentu s cílem změnit ho k lepšímu ani nemá cenu.

O čtyři roky později ho ale zájem voličů do eurosněmovny dostal. Mach, někdejší poradce Václava Klause, skončil ve frakci Evropa svobody a přímé demokracie (EFDD), kterou tvoří převážně britští euroskeptici ze Strany nezávislosti Velké Británie (UKIP) a Italové z Hnutí pěti hvězd.

Sám Mach ale argumentuje, že mu o politiku vůbec nejde. „My jsme maličký spolek, který čelí obří mašinerii uvnitř EU. Rozhodně se nechci nijak vměšovat do vnitřních záležitostí Izraele,“ říká.

A proč si potom vybral jako partnera na izraelské straně zrovna propagátora osadnické politiky? „Jedno z kréd, s nímž jsem vstupoval do evropské politiky, byla zásada, že volný obchod prospívá míru. A faktem je, že EU uvalila na zboží, které vzniklo v židovských osadách, prohibitivní clo, zatímco palestinské výrobky nechává ve volném režimu,“ vysvětluje europoslanec Mach.

Průzkum

Průzkum společnosti Median, který nám přisuzuje 2,5 % zveřejnilo 29. 6. tištěné Právo na str. 2: SPD Tomia Okamury průzkum Medianu přisoudil 4,5 procenta, pirátům 3,5, zeleným tři a Svobodným 2,5 procenta.

Vyšlo i v E15 na str. 2.

Dění v regionech

Hodonín

Týdeník Slovácko zveřejnil 4. 7. na str. 4 text Mlýnková Išková má dvojkuStrana svobodných občanů koncem minulého týdne zveřejnila krajskou kandidátku pro podzimní parlamentní volby. Hned na druhém místě bude o hlasy voličů usilovat sedmadvacetiletá hodonínská zastupitelka Terézia Mlýnková Išková. Šestku má čtyřiatřicetiletá jednatelka firmy Kateřina Vránová z Radějova. Osmičkou Svobodných je mutěnický zastupitel Josef Vagunda-Drgáč. V posledních sněmovních volbách získala jeho strana v kraji 2,59 %.

Vyšlo i v tištěné podobě Hodonínského deníku na str. 3.

Jablonec nad Nisou

Jablonecký deník zveřejnil 1. 7. článek Referendum o hazardu přijde jabloneckou kasu nejméně na milionNad tím, jak je to velký problém, se zamyslel ještě další politik. Šéf sdružení Strany svobodných občanů Jindřich Hradecký. „Zákaz nevyřeší problémy gamblerů, odpovědnost je na rodině a vzdělávacím systému,“ míní Hradecký s tím, že stát nemá co určovat, za co budou lidé utrácet. „Hlavně je naivní si myslet, že když gambler nenajde ve městě hernu, tak se z něj stane svatoušek a přestane hrát,“ přitvrdil předseda Svobodných.

Vyšlo i v tištěné podobě Jabloneckého deníku na str. 2.

Server Slotmarket se tématu věnoval 3. 7. v článku Jablonecké referendum přijde nejméně na milion„Zákaz nevyřeší problémy gamblerů, odpovědnost je na rodině a vzdělávacím systému,“ míní šéf sdružení Strany svobodných občanů Jindřich Hradecký s tím, že stát nemá co určovat, za co budou lidé utrácet. „Hlavně je naivní si myslet, že když gambler nenajde ve městě hernu, tak se z něj stane svatoušek a přestane hrát,“ dodal.

Praha 9

Měsíčník Devítka zveřejnil na str. 4 článek Rekonstrukce hostince U Brabců proběhne pod pečlivým dohledemZuzana Haberlová, Strana svobodných občanů: Co se hospody U Brabců týče, byla jsem od samého začátku jednoznačně proti tomu, aby MČ Praha 9 usilovala o její získání do svého vlastnictví. Jakkoliv chápu nostalgii mnohých k této budově, hospoda U Brabců nemá status historické památky a opravdu není reálné, aby městská část skupovala a zachraňovala všechny staré budovy ani aby zasahovala do vlastnických práv jejich majitelů.

Cena hospody a příslušných pozemků byla stanovena na hodnotu cca 30 milionů korun, další desítky milionů bude stát její rekonstrukce. Ty peníze budou chybět někde jinde. Chápu, že aktivisté, kteří o záchranu hospody usilovali, tuto stránku věci v potaz neberou, ale zastupitelé by to mít na mysli opravdu měli. Proto jsem byla šokována reakcí některých zastupitelů poté, co byl oznámen záměr o směně „Brabců“ za pozemky na Krocínce.

Zastupitelů, kteří společně s aktivisty bojovali za záchranu této budovy, hlasovali pro směnu za jiné pozemky a obrátili po zjištění, o jaké pozemky se jedná. Já této směně nefandím, ale je to směna naprosto logická. Těžko mohl někdo předpokládat, že se investor spokojí s nějakými bezcennými pozemky (a ani si nejsem vědoma toho, že by Praha 9 takovými pozemky disponovala), a co se hodnoty týče, je tato směna pro Prahu 9 dokonce o něco výhodnější než pro druhou stranu.

Ano, i já bych si představovala pro pozemky na Krocínce jiné využití, ale pokud bych hlasovala pro záchranu „Brabců“, ztrátu těchto konkrétních pozemků bych brala jako naprosto očekávatelný důsledek. Byla bych ráda, kdyby i ostatní zastupitelé přemýšleli o důsledcích svého hlasování.

Moravskoslezský kraj

29. 6. zveřejnil Patriot magazín článek Svobodné povede do voleb v Moravskoslezském kraji Radomír KleinStranu svobodných občanů (Svobodní) povede v Moravskoslezském kraji do podzimních parlamentních voleb Radomír Klein. Oznámil to mluvčí strany Martin Rumler.

Radomír Klein je ředitelem soukromé společnosti. „Vášnivý motorkářský cestovatel a nimrod je místopředsedou Osadního výboru Veselí u Oder,“ uvedl Rumler. Objevovatel pravdy Murphyho zákonů se zabývá včelařstvím a interpretací hudby Antonína Dyka. Otec tří dětí.

(dap, ler)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31