Svobodní ke krajským a parlamentním volbám

Svobodní ke krajským a parlamentním volbám

Republikové předsednictvo Svobodných s potěšením konstatuje, že už šest krajských sdružení Svobodných podepsalo dohodu o kandidatuře koalice „Svobodní a Soukromníci“ v letošních krajských volbách.

Spolupráci se Stranou soukromníků ČR považují Svobodní za plodnou a konstruktivní. „Obě koaliční strany se dohodly, že po krajských volbách vyhodnotí nastoupenou cestu spolupráce a případně zahájí jednání o možném společném koordinovaném postupu při dalších volbách,“ komentuje spolupráci europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach.

V reakci na některé spekulace (v médiích) předsednictvo Svobodných zároveň potvrzuje vůli kandidovat ve volbách do Poslanecké sněmovny samostatně. Svobodní neuvažují o předvolební spolupráci s jinými politickými stranami ve volbách do parlamentu. „Vážíme si rostoucího zájmu jiných subjektů o spolupráci s námi, nicméně ta teď rozhodně není na pořadu dne. Soustředíme síly na krajské volby. Ve volbách do sněmovny v roce 2017 nabídneme voličům příležitost zvolit skutečnou pravicovou stranu s kompetencí spravovat stát, který slouží občanům a je k nim přívětivý,“ doplňuje místopředseda Svobodných František Matějka.

 

V Praze dne 1. dubna 2016

Republikové předsednictvo Svobodných

TZ ke stažení ve formátu PDF zde

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31