Svobodní děkují voličům za rostoucí podporu

Svobodní děkují voličům za rostoucí podporu

Strana svobodných občanů děkuje voličům za podporu ve volbách do krajských zastupitelstev a do Senátu a všem kandidátům děkuje za úsilí, které volbám věnovali. Výsledky považujeme za pokračování v postupném upevňování voličské základny.

Výsledky kandidátů Svobodných ve volbách do Senátu považujeme za vynikající. Pět z osmi kandidátů překonalo šestiprocentní hranici, při které stát vrací volební kauci. Jiří Pánek v obvodě Sokolov získal 9,7 % hlasů, Miloslav Bednář v obvodě Praha 12 získal 6,9 % hlasů, Jan Nádvorník v Praze 4 získal 4,3 % hlasů, Jiří Payne v Praze 2 získal 6,7 % hlasů, Richard Hartmann v obvodu Litoměřice získal 7,6 % hlasů, Jaroslav Mitlener v obvodě Mladá Boleslav získal 5,7 % hlasů, Milan Vodička v obvodě Benešov získal 6 % hlasů, Petr Lichtenberg na Chrudimsku získal 3,3 % hlasů.

Ve volbách do krajských zastupitelstev Svobodní získali celkově 39 156 hlasů, neboli 1,48 %. Na procenta je to dvojnásobek oproti volbám do Poslanecké sněmovny v roce 2010. Absolutní počet získaných hlasů je 39 133, více hlasů než před dvěma lety do sněmovny, přestože se nehlasovalo v Praze a celková volební účast byla nižší.

Svobodní se nyní začnou intenzivně připravovat na parlamentní volby, ať již budou v řádný termín 2014 nebo dříve a na volby do Evropského parlamentu 2014.

Petr Mach
předseda
www.svobodni.cz

 

Další odkazy:

Jak se stát členem nebo příznivcem

Petice za kandidaturu Ladislava Jakla na prezidenta

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31