Svobodní: Armáda EU není řešením. Tím je posílení vlastní armády a alianční spolupráce.

Svobodní: Armáda EU není řešením. Tím je posílení vlastní armády a alianční spolupráce.

1) Svobodní odmítají návrh premiéra Bohuslava Sobotky na zřízení armády EU.

2) Nelze připustit předání jakýchkoliv kompetencí ve věci obrany na Brusel ani vytvoření paralelní armády. Evropská unie trpí „demokratickým deficitem“ a svěření vojenské moci této instituci je nebezpečné. EU už selhala mnohokrát a vytvoření armády EU je zahrávání si s ohněm.

3) Návrh na vytvoření armády EU je součástí snahy dále prohloubit integraci EU po odchodu Velké Británie a směřuje k vytvoření jednotného státu na území Evropy.

4) Mezinárodní spolupráce ve vojenské oblasti musí být nadále založena na mezivládním principu, Parlamentu ČR musí zůstat plná kontrola nad pobytem cizích armád na našem území, jakož i nad vysláním našich vojáků do ciziny. Nesmí dojít k tomu, aby naší zemi kdokoliv diktoval cokoliv ve věci obrany.

5) Svobodní prosazují zvyšování bojeschopnosti Armády ČR včetně zapojení záloh z řad dobrovolníků. Česká republika by měla zajišťovat svoji vnější obranu také pomocí aliančních smluv o vojenské spolupráci, např. se státy Severoatlantické aliance, přičemž účast našich vojáků v zahraničních misích musí vždy podléhat důkladné analýze rizik a souhlasu Parlamentu ČR.

29. srpna 2016

Republikové předsednictvo Svobodných

TZ ve formátu PDF ke stažení zde

 

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Strany svobodných občanů

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31