Svobodní a Soukromníci ladili postup pro finále kampaně

Svobodní a Soukromníci ladili postup pro finále kampaně

Výměna zkušeností a postřehů z dosavadního průběhu předvolební kampaně či koordinaci kroků v její finální části. To byly jedny z hlavních témat dnešního celorepublikového setkání kandidátů koalic Svobodní a Soukromníci. V pražském hotelu Don Giovanni se jich na pozvání předsedy Svobodných Petra Macha a předsedy Soukromníků Petra Bajera sešly zhruba čtyři desítky.

Svobodní a Soukromníci vytvořili koalice v celkem deseti krajích ze 13, v kterých se letos v říjnu konají krajské volby. Pouze v Plzeňském a Jihočeském kraji a na Vysočině jdou do voleb samostatně či v jiných předvolebních uskupeních. „Podle toho, jak zatím vypadají výsledky průzkumů je zjevné, že společné kandidátky byly pro obě strany krok správným směrem,“ říká Petr Mach.

Například agentura SANEP se volební potenciál koalic přehoupl přes pět procent v devíti krajích. Ve Zlínském kraji činí 12,9 procenta, v Královéhradeckém 8,5 procenta a v Pardubickém 7,8 procenta. „V cílové rovince, kdy do voleb už mnoho času nezbývá, musíme zabrat ještě více,“ vyzval kandidáty Petr Bajer.

21. září 2016

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných    
                                
kasparova@svobodni.cz                                                                                                   
tel.: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31