Štillip: Zastavme zadlužování ČR

Štillip: Zastavme zadlužování ČR

Veřejný dluh se neustále zvyšuje a nyní činí v přepočtu skoro 120 tis. Kč na obyvatele včetně důchodců a kojenců. Je to rekordní zadlužení České republiky v její historii.

Čím je to způsobeno? Odpověď je velice jednoduchá. Do této situace, která prohlubuje hospodářskou krizi, nás uvrhlo nemravné chování vlád v posledních letech, a je jedno, zda to byla vláda ČSSD či ODS. Prohlubuje se i krize politiky. Již nevíte, zda nám vládne pravice či levice. ODS se odklonila od svých původních myšlenek silně do středu politického spektra. Dnešní politika je pouze o lobbystických dohodách a jedno, zda se domlouvají lobbysté  ODS s ČSSD či naopak, viz. nejedno setkání politických špiček na jachtách za státní peníze.

Ministr financí přiznal, že státní rozpočet  skončí ve schodku 200 mld. Kč, což je opět rekordní cifra. A navíc navrhuje navýšení DPH a dalších nepřímých daní, což by vedlo k vyšším výdajům domácností. Díky tomu, že minulé i současná vláda neumí nalézt způsob, jak ušetřit na výdajích státu, pokračuje zadlužování státu pro další generace. Státní rozpočet je jen úroky z půjček zatěžován částkou cca 50 mld. Kč ročně.

Svobodní navrhují zeštíhlení státu a tím i úspory na mandatorních výdajích. Dále navrhují snížení či zrušení několika daní. Je na čase vrátit do naší politiky slušnost a korektnost, bez korupce, lobby a dalších zločinů, kterých se dopouštějí současní politici.

 

Petr Štillip

člen republikového výboru Svobodných

předseda krajského sdružení Plzeňský kraj

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31