Staronoví přátelé Svobodných v Evropě UKIP a Švédští demokraté

Staronoví přátelé Svobodných v Evropě UKIP a Švédští demokraté

15 .7. 2014, Štrasburk

Dnes proběhlo přátelské setkání mezi delegací Svobodných a zástupci euroskeptických stran, kteří sdílejí místo s Petrem Machem MEP ve frakci Evropa svobody a přímé demokracie (EFDD).

Miroslav Jahoda, zahraniční tajemník strany, byl překvapen vřelostí, se kterou nás přivítali zástupci Švédských demokratů. Usměvaví, milí Peter a Kristina, europoslanci za švédské demokraty, dostali jako pozornost od naší strany moravskou hruškovici a zakázanou žárovku, se kterou jsme bodovali ve volbách do europarlamentu. Před tím, než se Kristina a Peter dali na politickou dráhu, tak byli zdravotní sestra a řidič kamionu. Společně jsme žehrali na stupiditu některých regulací. Švédsko sice nemá vyjednanou výjimku z eura, ale v referendu 2003, Švédi zavedení odmítli a schválně neplní Maastrichtská kritéria. Dnes se prokázalo, že mít vlastní měnu má smysl. Proto podpořili návrh Petra Macha, aby euro bylo dobrovolné.

Zároveň se dojednala i užší spolupráce mezi našimi stranami. Naše návštěva ve Stockholmu je tedy na spadnutí.

Delegace Svobodných a Sverigedemokraterna, zleva Kristina Winberg, Miroslav Jahoda a Peter Lundgren.

Později toho odpoledne došlo na další unikátní setkání. Přestože naše média ví o UKIP „dost“, jedno se jim podařilo ututlat. A to, že jedním z nově zvolených europoslanců za UKIP je Skot, David Coburn, který první týden zasedání promenoval po europarlamentu v kiltu. V jeho kanceláři nás uvítal jeho polský asistent Dariusz. Jako dárek jsme přinesli Becherovku a zase, ano správně, zakázanou žárovku. Představení naší strany se mu líbilo a nadchla ho placka se žárovkou, kterou od nás dostal. Přivolal svého kamaráda a kolegu europoslance Nathana Gilla, který je z Walesu. S oběma jsme projednali jejich návštěvu České republiky, kdy by se naší straně představili, podpořili naše kandidáty do Senátu a komunálních voleb. Dohoda o sdílení znalostí, volebních materiálů, výměna klíčových kontaktů nesměla samozřejmě chybět. Podpora dobrovolného eura, se jím zdála, jako věc, za kterou bojovat dává smysl.

Na závěr jsme si ťukli skleničkami Becherovky a vydali jsme se vstříc dalšímu házení písku do soukolí Evropského létajícího cirkusu.

Setkání s europoslanci za UKIP a za ŠD, tedy Švédskou obdobu UKIP, dopadla úspěšně.

Zleva David Coburn, Nathan Gill (UKIP), Miroslav Jahoda (Svobodní) – Setkání nad Becherovkou. Naše placky nesměly chybět.

3 Nathan Gill (UKIP) odhaluje děsivé tajemství EU. Zakázané žárovky na stole europoslanců.

A co na to Jakub Janda? A co na to Jan Tleskač?

Autor: Miroslav Jahoda

Textové pole: Zleva David Coburn, Nathan Gill (UKIP), Miroslav Jahoda a Josef Novotný (Svobodní) - setkání nad Becherovkou. Naše placky nesměly chybět.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31