Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Svobodní zahájili kampaň Zakázanou snídaní s novináři

Svobodní zahájili kampaň Zakázanou snídaní s novináři

Praha 15. dubna 2014

Strana svobodných občanů (Svobodní) dnes zahájila volební kampaň do Evropského parlamentu – na Zakázané snídani představila novinářům vizuál a především pro ně nachystala pohoštění složené z regulovaných potravin (viz příloha).

Předseda strany a lídr kandidátky Petr Mach mimo jiné zdůraznil, že v EU panuje přeregulované prostředí a že cílem Svobodných je v EP bojovat proti euronesmyslům a zabránit největším škodám v podobě přijímání dalších a dalších. „Evropský parlament v současné době spíš připomíná Nejvyšší sovět, nebo Všečínské shromáždění lidových zástupců, kde se povinně jednotně hlasuje. Toto je třeba zarazit,“ prohlásil Mach.

„EU už přijala zhruba 70 tisíc regulací, které jsou pro členské státy závazné. Přitom v běžné zemi platí jen cca 10–15 tisíc zákonů,“ upozornil místopředseda Svobodných a č. 2 na kandidátce Jiří Payne. „Těžko si někdo splete třeba pomazánkové máslo s běžným. Je zcela zbytečné ho přejmenovávat,“ řekl dále mj. Payne s tím, že nejde jen o škrtnutí jednoho slova v názvu výrobku. Celá procedura představuje i ohromné náklady spojené s byrokracií. „Všechno – rozsudky atd. – se muselo překládat do 26 unijních jazyků,“ dodal Mach.

Největším euronesmyslem je euro. Ve všech zemích způsobilo jen zdražování a problémy. Česká republika si musí vyjednat výjimku, aby ho nemusela zavést – dokázala to už Velká Británie a Dánsko, tak proč ne my? Svobodní dnes také novinářům připomněli, že v případě vstupu do eurozóny bychom museli odeslat ze státního rozpočtu do fondu ESM (Evropský stabilizační mechanismus) 350 miliard korun – část hned a část následně ve splátkách.

Svobodní pro nadcházející týdny připravili intenzivní kontaktní kampaň v řadě měst po celé ČR. „Za den si kandidát podá ruku s tisícovkou lidí – to jsou ti nerozhodnutí, které je ještě možno ovlivnit,“ upozornil Payne.

„Coby internetová strana budeme samozřejmě i nadále hodně působit na Facebooku a budeme mít bannery na internetu,“ oznámil šéf volební kampaně Petr Pořízek.

 

Kontakt:
Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384 

Příloha 1 – Kandidáti do EP

Příloha 2 – Regulované potraviny

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Nejnovější video

0:13 Chartu 77 tvořili lidé, kteří byli v pozici kritizující socialistický systém za nedodržování lidských a občanských práv. Chartisté nenavrhovali změnit systém, šlo jim o korekci. Nešlo tedy o politickou opozici, přesto byli ostrakizovaní a pronásledovaní, protože komunisté věřili, že Charta vnáší do společnosti znejistění, nesoulad a disharmonii. Lišíte se v tomto směru od svých předchůdců, ke kterým se hlásíte?

7:09 Chartisté za socialismu se rekrutovali z řad bývalých komunistů, obecně levice. Jaké ideové kořeny máte vy?

12:22 Ve své Chartě 24 akcentujete právo na svobodu projevu a informací, zaručované článkem 11 hlavy II. Svoboda projevu má mít v demokracii plná a neomezená?

25:03 Podobně jako zmíněný článek v Chartě 24 kritizujete i postoj státu k jiným článkům, konkrétně 16 hlavy II, 21 hlavy III, 8 hlavy II – není to spíše kritika neústavnosti Vlády ČR a byrokracie zahrnující státní zastupitelství, tajnou službu, policii, nejrůznější úřady a instituce a to i v oblasti médií, školství, zdravotnictví, hospodářském sektoru?

27:35 Pokud vám systém vyhoví a napraví, budete asi slavit. Co budete dělat v případě, že systém bude reagovat podrážděně nebo dokonce podobně jako za socialismu, tedy budete vystavení perzekuci?

37:43 Máte nějakou reflexi z horních politických pater? Co říká vaší Chartě 24 parlamentní opozice?

47:21 Založíte také nadaci jako Charta 77 a bude i vás sponzorovat George Soros?

https://svobodni.cz/stanoviska-strany…

Libor Vondráček, předseda strany Svobodných, jeden z autorů Charty 24.

Otázky připravil a kladl Alexandr Vojta

Oblíbené štítky

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31