Stanovisko Svobodných k povolebním jednáním

Stanovisko Svobodných k povolebním jednáním

Už několik dní budí pozornost ustavení koalice pěti stran (ANO 2011, ČSSD, Unie pro sport a zdraví, Naše město a Strana svobodných občanů) ve Slaném, kde součástí uskupení Naše město je člen komunistické strany. Vedení Svobodných k tomu zaujalo následující stanovisko.

Ani ve snu nás nenapadlo, že by se zastupitelé zvolení za Svobodné spojovali v koalici s komunisty, jako se to stalo ve Slaném.  Nespolupráci s lidmi, kteří se nezřekli komunistické ideologie, považujeme za věc základní lidské slušnosti. Navrhneme Republikovému výboru přidat do pravidel zákaz spolupráce se stranami obhajujícími totalitní ideologie.

Problémy a řešení jsou v každém městě jiné. Komunální politika není sněmovna. Svobodní prosazují osobní odpovědnost, a to se týká i našich zastupitelů. Jsme přesvědčeni, že městům a obcím rozumí místní Svobodní lépe než vzdálení. Přesto je ale nutné zachovávat soulad s programem i na komunální úrovni. Jednání zastupitelů zvolených za Svobodné, které by bylo v přímém rozporu se Zásadami obecní politiky, by mělo vést k tomu, že se od nich strana distancuje.

Petr Mach, Karel Zvára, Tomáš Pajonk

 

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných

tel.: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31