SPAM: Snaha o poškození nebo hloupá „podpora“?

SPAM: Snaha o poškození nebo hloupá „podpora“?

Včera (v pondělí 19. 5. 2014) jsem byl známými upozorněn na to, že dostali nevyžádanou poštu, která vypadá, že je adresovaná od předsedy Svobodných Petra Macha, avšak nikoliv z jeho skutečné adresy mach@svobodni.cz, ale z adresy info@hc-mailing.eu. Stránky www.hc-mailing.eu ani neobsahují rozumný obsah (jen "This is the default index page of your website"). Doménová registrace obsahuje zjevně smyšlené telefonní číslo (123 456 789). Tématem zprávy, kterou jsem obdržel, bylo "Zopakujte si 23. května sametovou revoluci" a obsah se zdá být v souladu s grafikou a volebním programem Svobodných..

Svobodní své zprávy posílají z adres v doméně svobodni.cz. Tato doména je chráněná pomocí mechanismu SPF, který umožňuje doručujícím serverům snadno identifikovat e-maily se zfalšovanou adresou odesílatele. Správně nastavené poštovní servery by měly přijmout e-maily z této domény jen ze serverů, pro které jsme odesílání povolili. Nevyžádaná pošta (spam), o které je řeč, se však ani nesnaží tvářit jako by byla odeslána z domény svobodni.cz.

Nevíme, zda má jít o pokus o naši podporu či o pokus o naše poškození před nadcházejícími volbami. Obojí je možné – v poslední době se nás snaží poškodit některé jiné politické strany (nebudu uvádět názvy ani odkazy, neboť jim nechci dělat reklamu). Pokud jde o pokus o podporu, je to medvědí služba.

Za případné nepříjemnosti se omlouváme a prosíme vás, abyste nám zachovali přízeň.

Karel Zvára, místopředseda strany

Kontakt: Kateřina Kašparová (tisková mluvčí)
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

 

Autor obrázku: Bodo Akdeniz, Cypher789 a Jarlhelm, GFDL licence. Zdroj: Wikimedia Commons.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31