Soud očistil P. Štillipa

Soud očistil P. Štillipa

Petr Štillip (z Plzeňského kraje) byl dnes odvolacím soudem zproštěn obžaloby.

Krajský soud v Plzni dnes, 20. dubna 2009, s konečnou platností zrušil rozsudek Okresního soudu v Plzni, kterým byla Petru Štillipovi kladena za vinu zpronevěra 1,5 mil. Kč ke škodě známého Plzeňského exekutora JUDr. Doležala.

Petr Štillip se stal jedním z prvních členů Strany svobodných občanů (Svobodní). Na ustavujícím sněmu (14.2.09) byl zvolen členem Republikového výboru a na krajském sněmu byl zvolen předsedou krajského sdružení Plzeňského kraje.

Když vyšlo najevo, že byl – byť nepravomocně – odsouzen, ihned o tom informoval vedení strany a rezignoval na post předsedy Plzeňského sdružení ( viz zpráva z 12.3.09 ). Předsednictvo krajského sdružení se za Štillipa postavilo a vyjádřilo mu svoji podporu.
P. Štillip od začátku trval na tom, že je nevinný, že se jedná o vykonstruovaný případ, kdy ho chtěl exekutor Doležal pouze poškodit. Jelikož se kauza stala „atraktivní“ pro politickou konkurenci pro diskreditaci jeho osoby i Strany svobodných občanů, rozhodl se sám odejít z funkce.

P. Štilip stále zvažuje, zda se bude znovu ucházet o post předsedy Plzeňského sdružení na připravovaném sněmu. Připouští, že cítí širokou podporu členské základny v kraji. „Ještě ale nejsem pevně rozhodnutý,“ řekl dnes odpoledne.

Kateřina Bouda Kašparová,
mediální zástupce Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31