Reakce Svobodných na obnovení hraničních kontrol ze strany Německa

Reakce Svobodných na obnovení hraničních kontrol ze strany Německa

Německo dnes oznámilo, že obnoví kontroly na hranicích s Rakouskem. Německý ministr vnitra sice zdůraznil, že jde o dočasné opatření, ale protože Německo neřeší příčiny, je zřejmé, že jde o opatření dlouhodobé. Začíná tak faktický pád Schengenské dohody, který Svobodní předvídali a opakovaně na něj upozorňovali.

Migrační vlnu na sebe Německo přivolalo samo svým štědrým sociálním systémem i faktickou ignorací Dublinského systému (= dohoda umožňující požádat o azyl jen v jedné bezpečné zemi), kterého se nyní dovolává. 

Obnovení kontrol na hranicích s Rakouskem povede ke zintenzivnění přesunu migrantů přes Českou republiku a Polsko. Svobodní se obávají, že Německo tímto krokem v podstatě nevybíravě tlačí na vládu České republiky i okolních zemí, aby odsouhlasily kvóty na rozdělení imigrantů.

Svobodní apelují na českou vládu, aby se připravila na posílení migrační vlny přes ČR a razantně odmítla kvóty na přerozdělení imigrantů. Zároveň musí Česká republika trvat na dodržování mezinárodních úmluv.

V Praze dne 13. září 2015

Republikové předsednictvo Svobodných

 

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31