Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Radim Smetka v Českém rozhlase o kampani na podporu českých potravin

Radim Smetka v Českém rozhlase o kampani na podporu českých potravin

Ministerstvo zemědělství tvrdí, že jeho "Vánoční kampaň na podporu českých potravin" přilákala do obchodů tisíce zákazníků, kteří za ně během dvou měsíců utratili asi 100 milionů Kč. Ministerstvo lákalo lidi i na soutěž o ceny, jako byl třeba automobil či dovolená na farmě.

Místopředseda Strany svobodných občanů Radim Smetka je zároveň autorem výzvy, podle níž by měli spotřebitelé kupovat, co chtějí. Je přesvědčený, že se podobné kampaně většinou minou účinkem a jen dochází k vyhození peněz, jak řekl v rozhlase: „Už se v minulosti ukázalo, když probíhaly předchozí kampaně, jako třeba Ryba domácí a podobně, že to mělo naprosto minimální vliv. Výdaje státu byly v řádu desítek milionů korun, a přínos pro zemědělce rozhodně nebyl takový, jaký by si představovali.“

Jen za posledních šest let dal stát na podobné kampaně 1,5 miliardy Kč. Jejich přínosnost ale nikdy nikdo nekontroloval.

Celou reportáž si poslechněte zde – začíná v čase 46:18. Vysílal Český rozhlas Plus v úterý 20. ledna 2015.

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných
e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31