Projev, který nezazněl! „Odstraňme společně mříže,“ plánoval pronést Libor Vondráček na akci 10. ledna

Projev, který nezazněl! „Odstraňme společně mříže,“ plánoval pronést Libor Vondráček na akci 10. ledna

Exkluzivně přinášíme projev Libora Vondráčka, který měl zaznít na demonstraci Otevřeme Česko 10. 1., kterou jako fyzická osoba svolal na Staroměstské náměstí:

Zvedněte prosím ruku, kdo jste někdy v životě měli strach!

Všichni tedy strach známe. Proto nestrkáme prsty do zásuvky, neběháme hlavou proti zdi a neskáčeme z letadla bez padáku. Nejsme žádný magoři…

 

Všichni strach známe, a i proto my, kteří tady voláme po otevření Česka, obavy ohrožených skupin tedy chápeme.

Po 10 měsících od prvního nakaženého v ČR, ale můžeme říci, že postavení celé společnosti za mříže vytváří více než cokoliv jiného „dojem ochrany“, který jeden konkrétní strach zakrývá.

 

Vedle toho ale také vytváří mnoho jiných strachů a škod, kterým není věnována dostatečná pozornost. I proto jsem demonstraci svolal jako občan, který se o těchto trápeních dennodenně dozvídal přímo od lidí, které mříž poškozovala nejcitelněji. Nikde jinde se o nich ale nemluvilo.

 

Děkuji, že jste přišli! Děkuji, že jste věnovali pozornost těm, kterým hustá mříž tvořená z jednotlivých příkazů, zákazů a plošných opatření škodí nejvíce. Váš zájem a obrovský zájem lidí na sítích, mi dává naději.

Dává mi naději, že místo sobecké snahy každého jednotlivce o odstranění té části mříže, která zastiňuje přímo jeho, se můžeme snažit všichni společně. Všichni společně, všechny komunity, které tu dnes byly zastoupeny i ty, na které se nedostalo, se můžeme v jednotě semknout proti vytváření stále hustější mříže.

 

To je jediné není krátkozrakým řešením. Jedině společný boj za odstranění mříží se, nám jednou nevrátí jako bumerang.

Dnes tedy říkám: Žij a nech žít. Známý citát pro svobodomyslné lidi, který jde také pojmenovat cílená opatření pro ohrožené vedle normálního chodu společnosti, o kterých už tu dnes byla řeč.

 

My, kteří víme, co jsou obavy, ale nebojíme se vlastní svobody a jsme připraveni za ni nést zodpovědnost, otevřeme Česko!

Otevřeme Česko a buďme v souladu s naší přirozeností, protože my nejsme ovce, my jsme berani!

 

Mgr. Libor Vondráček

předseda strany Svobodní

 

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Mgr. Libor Vondráček

Mgr. Libor Vondráček

právník a předseda Svobodných

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31