Petr Mach: Udělejme nyní společně vše pro úspěch Svobodných

Petr Mach: Udělejme nyní společně vše pro úspěch Svobodných

Místopředsedkyně Svobodných, paní senátorka Ing. Arch. Liana Janáčková se rozhodla stáhnout kandidaturu za Svobodné do Evropského parlamentu.
Reagovala tak na útoky šířené povětšinou anonymními emaily o jejích údajných pochybeních ve funkci starostky v Ostravě-Mariánských Horách před 2 lety a stáhla kandidaturu s cílem nezavdat jakoukoliv příčinu k mediálnímu poškozování naší strany. Přitom již předtím Liana Janáčková uvedla, že nehodlá využít senátorskou imunitu, pokud by na ní kdokoliv podal trestní oznámení, a bude v takovém případě každopádně trvat na soudním projednání, aby z něj vyšla čistá.

Anonymní emaily o auditu hospodaření městské části, objednané ostravským magistrátem (vedeným ČSSD+ODS) mimo jiné ovlivňovaly i naše členy a příznivce při hlasování v primárních volbách. Mnozí naši členové volili dilema, zda ctít presumpci neviny a pravidlo ignorování anonymů, anebo zda upřednostnit ochranu Strany svobodných občanů před jakýmikoliv spekulacemi.

Rozumím strachu členů, aby se eliminovaly jakékoliv útoky na integritu našich představitelů. Přesto bychom měli vždy ctít presumpci neviny. Berme to tak, že Liana ustoupila nevybíravému tlaku.

Pro mě ani anonymy, ani trestní oznámení podaná politickými protivníky, nejsou a nebudou důvodem k odsuzování jakéhokoliv člověka. Pro mě naše místopředsedkyně Liana Janáčková zůstává významnou kandidátkou pro jakékoliv příští volby.

Udělejme každopádně nyní společně vše pro úspěch Svobodných ve volbách do Evropského parlamentu.

Petr Mach
předseda Strany svobodných občanů

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31