Petr Mach ke kauze realitní makléřky – co bude s vybranými penězi

Petr Mach ke kauze realitní makléřky – co bude s vybranými penězi

Europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach od začátku podporoval makléřku E. Noskovou v této diskriminační kauze – Romka (najatá úřadem ombudsmana) předstírala zájem o byt, a poté, co byla odmítnuta, realitku zažalovala o omluvu a 100 tisíc Kč.

Dnes bylo zveřejněno, že se advokáti obou stran dohodli a svá odvolání stáhli. Kauzou se tak už nebude zabývat krajský soud. Žalovaná makléřka se Romce omluví, ale žalobkyně nedostane náhradu nákladů řízení. Rozsudek zatím nenabyl právní moci (měla by nastat každým dnem).

Petr Mach na podporu paní Noskové zřídil transparentní účet, na němž je k dnešnímu dni 70 600 Kč, a s těmito penězi naloží takto:

Prostředky sbírané na podporu realitní makléřky Elišky Noskové jsou uvolněné pro jiné případy, které nedopadnou tak dobře. Když říkám, že kauza dopadla dobře, myslím tím hlavně dvě věci. Soud pochopil obavy před vznikem byznysu s provokacemi a zamezil jim, že v jednotlivých případech půjde složitě žalovat peněžité částky za diskriminaci a hlavně jsme za druhé potřebovali slyšet, že majitel nemovitosti se může rozhodnout, komu svoji nemovitost pronajme, i když současná právní úprava cestě k uzavření nájemního vztahu hází zbytečně a nesmyslně klacky pod nohy.
My, Strana svobodných občanů, usilujeme o důvěru voličů, abychom tento nepořádek uklidili a pokřivená a nemorální pravidla chování narovnali a zjednodušili tak, aby se v nich mohl vyznat každý, byla znovu úctyhodná a nemotivovala k obcházení zákona.“

Závěrečné shrnutí

Soud znemožnil otevření sociálního byznysu s provokacemi a vydíráním. Díky rozhodnutí soudu nebudou zakázky od kanceláře vřejného ochránce práv požívat zvláštní ochrany a výsady hladkého průchodu u soudů.
Soud bohužel neuzavřel, že nejde o diskriminaci. Argumentace obhajoby směřovala proti tomu, že by zákonodárce mohl zamýšlet podporu lhaní jen proto, aby vlastník dosáhl svého rozhodnutí (a to soud ani neřešil).
V Praze dne 2. prosince 2015

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí P. Macha

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31