Petice.eu: již 6 tisíc podpisů z 16 zemí EU

Petice.eu: již 6 tisíc podpisů z 16 zemí EU

Za první měsíc od spuštění se k Petici proti Lisabonské smlouvě připojilo 6 tisíc lidí z 16 evropských zemí (Česká republika, Bulharsko, Francie, Itálie, Irsko, Maďarsko, Německo, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Švédsko, Španělsko a Velká Británie). Šestitisící podpis přibyl na internetový „arch 3.6. přesně ve 22:11 hod. První podpis byl 2.5.09 ve 22:38 hod.

Je to vůbec poprvé, co mají občané států EU příležitost vyjádřit svůj názor na budoucnost Evropy na jednom místě. Text petice byl přeložen do všech jazyků států EU. Petice je přístupná na adrese www.petice.eu a otevře se vždy v jazyce příslušné země, z níž návštěvník přichází.

Petice.eu se šíří po Evropě v podstatě jen e-maily. Proto je počet signatářů značným úspěchem.

Petice připomíná mj., že Lisabonská smlouva (LS) je v podstatě již jednou odmítnutou Evropskou Ústavou. Dává EU nové pravomoci na úkor členských států (68x zrušeno právo veta!). Bere členům samostatnou zahraniční, hospodářskou, sociální a energetickou politiku a mnohé další. Státy ztratí kontrolu nad sazbami nepřímých daní.

Odmítnutí LS v Irsku a nedokončená ratifikace v dalších zemích EU (NEJSME POSLEDNÍ!) dává příležitost jednat o novém, lepším smluvním uspořádání mezi zeměmi EU.

Svobodní proto předkládají k široké diskusi alternativní podobu smluvního uspořádání EU – EVROPSKOU DOHODU.

Svobodní vznikli v lednu 2009 jako pravicově orientovaná strana, jejímž mottem je SVOBODA ● ODPOVĚDNOST ● SPRAVEDLNOST.

Kateřina Bouda Kašparová
mediální zástupce Strany svobodných občanů

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31