NOVÁK: Podivná morálka pánů probruselských

NOVÁK: Podivná morálka pánů probruselských

Bruselští představitelé mají podivný metr na měření morálky. Stejně tak ho ale mají naši političtí eurohujeři v čele s exprezidentem Havlem, kteří dokáží kritizovat jedním dechem spolu se Sarkozym, Barrosem, Verheugenem, Merkelovou, Borisovem, Reinfeldtem a ostatními evropskými politiky legitimní nárok českého prezidenta na poskytnutí jasné záruky, že po jeho podpisu Lisabonské smlouvy nebude možné znovu otevřít požadavky sudetských Němců na zrušení Benešových dekretů.

Společně s naší vládou a, světe, div se, snad prý i s Ústavním soudem hledají cesty, jak ze scény odklidit prezidenta, který je jako jeden z mála českých politiků stále pravým Čechem, hrdým a nezlomným a který i přes všechny urážky a výhrůžky stále hájí, v souladu se svojí státnickou povinností, suverenitu naší země a nedotknutelnost Benešových dekretů. Společně se nestydí prezidenta urážet a sprostě napadat.

Prezident přísahal při své volbě: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“

Ano, prezident je tedy podle svého slibu povinen zastávat a hájit zájmy všeho lidu. Podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Je podivné, že nikdo nedehonestuje naše eurohujery, kteří fakticky nutí prezidenta Klause, aby porušil svůj prezidentský slib!

To je jeden metr Bruselu a našich eurofanatiků na morálku prezidenta zatím ještě suverénního státu, kteří nechápou, jak si prezident malého státu uprostřed Evropy dovoluje obhajovat svůj názor.

Pak je tady druhý metr. Francouzský prezident Nicolas Sarkozy, velký kritik chování prezidenta Klause, který se nestydí vyhrožovat celé České republice sankcemi, vyloučením z EU a snad i čertem, má naprosto odlišný metr na svoji vlastní morálku.

Váhou své funkce a zákulisními piklemi se dle informací ze zahraničí zasazuje o to, aby jeho 23letý syn Jean Sarkozy řídil pařížskou obchodní čtvrť La Défense.

Tady však zřejmě platí jiná morálka, kdy jasný protekcionalismus a zneužití moci je zřejmě ze strany Bruselu a našich politiků pokládáno za normální. Nikdo se neohlíží ani na mezinárodní petice proti tomu, aby mladý Sarkozy zastával tak odpovědnou funkci. Mimochodem, dodnes ji podepsalo již více než 100.000 občanů zemí EU.

Takže porovnejme – na jedné straně legitimní požadavek vrcholného představitele státu, který chce záruky pro svoji zemi, jejž podporuje více než 65 % občanů této země, na straně druhé jiný vrcholný představitel státu, který se snaží silou své pozice prosadit osobní prospěch, navzdory velkým protestům nejen občanů své země, ale i celé Evropy.

Proti jednomu se ozývají hlasy všech politiků, kteří doufají ve svoji další kariéru – trafiku – v orgánech EU.

O tom druhém se jaksi nemluví, trapně mlčí. Hlavně u nás…

Kdo je podle vás, milý čtenáři, morální a zásadový? Komu jde jen o vlastní prospěch? Komu z nich se chcete podobat?


Libor NOVÁK je členem Svobodných a lídrem v kraji Vysočina
(publikováno na
http://web.volny.cz/noviny/komentare/)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31