„Mým snem by byl výbor pro rušení ministerstev,“ říká kandidát Svobodných do Senátu Roman Kříž

„Mým snem by byl výbor pro rušení ministerstev,“ říká kandidát Svobodných do Senátu Roman Kříž

Roman Kříž kandiduje za Svobodné do Senátu Parlamentu ČR za Prahu 5.

Proč kandidujete do Senátu? Co je vaším hlavním cílem, na co se chcete zaměřit?

Kandiduji, protože míra vlivu státu na život občanů dosáhla hranice, kdy každý člověk, který se nechce dívat, jak je mrháno plody práce lidí vytvářejících nějaké hodnoty, jak nesmyslné předpisy vymýšlené úředníky a politiky obhajující svoji existenci a důležitost čím dále tím více lidí přesvědčují o tom, že nejlepší je nic nedělat a čekat s nataženou rukou, co dostanou, každý, kdo se nechce nečinně dívat na to, jak je projídána budoucnost našich dětí, musí něco udělat.

Hlavní cíl vyplývá z uvedeného – důsledně se snažit o to, aby vliv politiků a úředníků na každého občana byl co nejmenší. Plus se snažit z pozice senátora informovat lidi o tom, jaká negativa mají všechna ta opatření, která „konatelé dobra“ lidem nutí a o jejichž výhodnosti je s pomocí sdělovacích prostředků přesvědčují.

Jaké oblasti se budete věnovat – v jakém výboru chcete pracovat?

Délka mandátu je šest let. Mým snem by byl výbor pro rušení ministerstev. Každý půlrok jedno zbytečné ministerstvo rozehnat, jeho agendu zrušit a majetek rozprodat. To je 5 let. Pak půl roku rušit další zbytečnou státní agendu a snížit daně. A pak půl roku už jen pít kávičku po dobře vykonané práci…

Jaký je největší problém ve vašem senátním obvodu?

Stejný jako ve všech ostatních senátních obvodech – stát určuje, co a jak mají lidé dělat, a tím si vynucuje jejich pasivitu. Čím dále víc se vyplácí být hloupý, líný a neschopný.

Stát začíná připomínat firmu, takový velkochov občanů. Ne nadarmo se objevují takoví „spasitelé“ jako pan Babiš.

Naštěstí ekonomické zákony fungují. Už teď se České republice nedaří, neprospívá. Je jen na voličích, jak hluboko budeme muset klesnout, než se odhodlají něco s tím udělat.

A jak ho chcete řešit z pozice senátora?

Hlasovat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Tak, aby moc státu byla co nejvíce omezena.

Potřebujeme vůbec Senát? Není v tak malé zemi, jako je ČR, poněkud nadbytečný?

Je lhostejné, zda Senát existuje či nikoliv. Není totiž důležité, jak se hlasuje, kdo hlasuje, v jakých orgánech a jak jsou tito lidé vybíráni. Důležité je o čem se vůbec může hlasovat. O majetku občanů, o tom, jak mají žít, se totiž nemá hlasovat. Ani v Senátu, ani jinde.

Navíc – Svobodní prosazují Lidové veto – pokud by se povedlo ho zakotvit, nebyla by to dostatečná „pojistka“ proti špatnému rozhodnutí třeba i poslanců?

Lidové veto by jistě bylo posunem ve směru toho, co chce „lid“. Na druhou stranu, jak jsem uvedl výše – o drtivé většině věcí, o kterých se hlasuje, se hlasovat nesmí. A je jedno, zda o nich hlasují poslanci, senátoři nebo lidi. O tom, co si dělám za své a na svém (pokud tím nad míru přiměřenou okolnostem neobtěžuji někoho jiného) se prostě nehlasuje. Tečka.

Pokud budete zvolen, budete se věnovat pouze práci senátora, nebo si zachováte některé pracovní, podnikatelské aj. aktivity – a pokud ano, tak které a proč?

Pokud budu zvolen, budu se plně věnovat funkci, cokoliv jiného by bylo krajně neseriózní vůči voličům.

Další informace o Romanu Křížovi najdete zde a na jeho webu zde

 

 

 

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31