Máme registraci!

Máme registraci!

Ministerstvo vnitra zaregistrovalo v pátek 6.2. Stranu svobodných občanů s oficiální zkratkou „Svobodní“. Strana tak začala existovat jako právnická osoba. V pondělí 9.2. strana založí bankovní konto, aby mohla začít přijímat členské příspěvky a dary.

Registraci předcházelo oznámení založení strany na tiskové konferenci 12. ledna. Ten den také Přípravný výbor zahájil sběr podpisů. Naši příznivci si z internetu vytiskli petiční archy a mnozí v řadě měst a obcí všech krajů umožnili veřejné podepisování petice ve svých provozovnách. Během týdne jsme shromáždili přes dva tisíce podpisů a 19.1. jsme podali na Ministerstvo vnitra žádost o registraci.

Na 14. února 2009 bude svolán do Prahy Ustavující sněm, na němž ukončí svoji činnost Přípravný výbor a strana zvolí řádné vedení.

Přípravný výbor pozve na Ustavující sněm jako zakládající členy stovku příznivců, kteří se nejaktivněji podíleli na založení strany, např. tím, že pomohli shromáždit významné množství podpisů pod petici, která byla nutná k registraci strany.

Širší veřejnosti nabídneme členství až po Ustavujícím sněmu. Všechny zájemce o členství, kterým nebylo nabídnuto členství pro Ustavující sněm, prosíme o trpělivost. Ihned po Ustavujícím sněmu na internetových stránkách zveřejníme formuláře-přihlášky ke členství.

Přípravný výbor Strany svobodných občanů

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31