Kuna: Fidel Castro zemřel, jen to bylo zbytečně pozdě

Kuna: Fidel Castro zemřel, jen to bylo zbytečně pozdě

Kdo má na rukou krev dobrých a spravedlivých lidí, má se dočkat trestu. U Fidela Castra si boží mlýny daly dost na čas. Je to trochu škoda, přál bych si, aby z těch zhruba 600 vyšel alespoň jeden atentát na tohoto tyrana. A to o dost dříve, než si přijde ta s kosou. Atentát na tyranovi totiž není zločinem. Takový atentát schvaluji.

Castrovu smrt jsem oslavil stylově, s nápojem Cuba libre , tedy svobodná Kuba. Doufám, stejně jako mnozí kubánští exulanti na Floridě, že nově zvolený americký prezident Donald Trump rázně zatlačí na zbytky komunistických pohlavárů a donutí je k reformám, které si chudí Kubánci po desetiletích prázdných krámů, ale plných věznic zaslouží. Také doufám, že marxistické levicové špičky v EU nebudou této Trumpově snaze odporovat či úmyslně překážet. Styděl bych se znovu za celou „skvělou EU“.

Mám ale strach, že to bude jinak. Vyjádření evropských i českých špiček se nesou ve znamení pochvalného či vyhýbavě neutrálního hodnocení Fidela Castra. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker jej považuje za „hrdinu mnohých lidí“, z české Kanceláře prezidenta zase zaznělo, že „byl mnohým pro mnohé lidi“. Jako by Castro byl člověkem padesáti odstínů šedi. To ale vůbec nebyl. Kdo stále rozeznává mezi bílým a černým, dobrem a zlem, ten může Castra vidět pouze v černých barvách, barvách bývalého studentského aktivisty, který se změnil v diktátora a masového vraha!

Aleš Kuna, Ústecký kraj

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31