KEFURT: otevřený dopis profesoru Lukešovi, jako reakci na jeho komentář v ČT.

KEFURT: otevřený dopis profesoru Lukešovi, jako reakci na jeho komentář v ČT.

Vážený pan Igor Lukeš, Professor of International Relations and History; (BA/MA, PhDr, Charles University, Prague; MALD, PhD, Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University).
Specialization: Central European History, East European Politics, Contemporary Russia.

Vážený pane profesore,

shlédl jsem Váš komentář k návštěvě českého presidenta Václava Klause a jeho plánované přednášce v Club for Growth, vysílaný třetího či čtvrtého března tohoto roku ve zpravodajském pořadu České televize. Tento Váš komentář, kde označujete členy Club for Growth, americké senátory, guvernéry, a bývalé vysoké činitele americké administrativy za ultra liberální či ultra konzervativní a jejich politický vliv honotíte jako marginální, mne velice rozhořčil.

Ultra konzervativismus vidíte ve snaze minimalizovat vliv státu, ve snaze minimalizovat státní přerozdělování a hospodářské plánování z ůrovně státu. Ultra libaralizmus vidíte ve snaze osvobozovat občany od zbytečných regulací, od svazování přirozených svobod občanů zbytnělým právním řádem a přebujelou byrokracií. Vysmíváte se samoregulačním mechanismům tržního chování. S těmito postoji nemohu za žádných okolností souhlasit. Hovoříte vlasně o obyčejném konzervativismu a obyčejném liberalismu. Vy sám jste pak obyčejný levicový učitel.

A ještě dovolte pár slov k míře vlivu konzervativních a liberálních názorů. Jestliže jsou dnes ve Spojených státech názory, podobné těm Vašim převládající, pak za příštích několik let mohou být Spojené státy majetkem Číny. Číňané k vám nebudou exportovat socialistickou revoluci, jak se o to snažil ve své době Sovětský svaz. Vy totiž socialismem indoktrinováni již jste. Ti si vás prostě koupí.

Velice nerad bych Vás ještě někdy viděl na některém z českých televizních kanálů. Nelezeme zde po stromech, jestli jste si ráčil všimnout. Nevěšte nám tedy na nos svá moudra.
Zůstaňte prosím raději v Americe i s panem profesorem Švejnarem, který nám onehdy nabízel své, již dávno objevené a dávno opuštěné recepty a třetí cesty.
Ne, děkujeme, Vaše dobrodiní vážně nepotřebujeme. Zavedlo by nás tam, kde už jsme jednou byli.

S pozdravem Robert Kefurt

Robert Kefurt je členem Strany svobodných občanů
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31