Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

JEDLIČKA: V otázkách Václava Moravce se dnes sešli čtyři šílenci

JEDLIČKA: V otázkách Václava Moravce se dnes sešli čtyři šílenci

Zástupci establishmentu se dnes sešli v otázkách Václava Moravce, aby vyřešili problémy, které sami způsobili. Jak říká americké rčení: Nemůžete očekávat od těch, kteří problém způsobili, že ho budou řešit. Jsou totiž součástí problému a ne jeho řešení.

Vladimír Dlouhý mistopředseda evropské sekce Rockefellorovy (JP Morgan Chase=Fed=Centrální banka USA= finanční oligarchie=establishment) Trilaterální komise a její desetiletý člen. Ředitel pobočky Goldman Sachs pro střední Evropu. Goldmani jsou tak skvělá bankovní firma přes kterou výhradně nakupuje ministerstvo financí USA americké dluhopisy a která se teď dvakrát tak krásně mediálně zviditelnila tím, jak chce na krizi pořádně zbohatnout.
Jan Švejnarspolupracovník Rockefellerovy Rady pro mezinárodní vztahy.
Ivan Miklošúčastník Rockefellerovy skupiny Bilderberg.
Joseph Stiglitz, hlavní ekonom Světové banky a fundamentální neo-keynesiánec.

Podle Einsteina definice šílenství je: Opakovat jednu věc pořád dokola a očekávat jiný výsledek. To platí nejen pro pány, kteří se v tomto pořadu možná dokonce upřímně shodli, že více evropské integrace je řešením integračních problémů. Stejně tak to platí pro voliče, kteří si myslí, že zvolení prominentního člena establishmentu Jana Švejnara je dobrá volba pro budoucnost České republiky.

Pánové se v zásadě shodli na těchto bodech, jejichž přesný opak je řešením problémů, které máme:

  • Stát může hospodařit lépe než soukromý sektor, jenom je potřeba „začít lépe hospodařit“ a dát státu více peněz aby mohl cíleně podporovat ekonomiku (vůbec ne kapsy politiků). Globální oteplování je skvělá příležitost pro toto smysluplné státní investování. (Možná by bylo zajímavé se podívat, kolik státních dotací získaly firmy v Silicon Valley pro svoje fungování. Když jsem se naposled koukal, tak to byla NULA.)
  • Euro je dobrý projekt –  jenom se s ním moc spěchalo a i přes všechny negativa s tím spojena, je jeho udržení za „každou cenu“, nejlevnější řešení problému.
  • Více zadlužování a tištění peněz je řešení vysokých dluhů a státních bankrotů. (Aby ne, když z každého dluhopisu má Goldman Sachs provizi, že?)
  • Více „chytřejší“ regulace je řešení dnešního přeregulovaného světa. (Chytrá regulace z pohledu bankéřů je ta, která zlikviduje konkurenci…)
  • Daň z bankovních transakcí je potřeba zavést globálně, protože to je dobrý způsob jak zaplatit náklady za morální hazard bank.
  • Řešením morálního hazardu je více morálního hazardu. (To dává smysl, že?)

Související články:

Související filmy:

Vít jedlička je předsedou Svobodných v Královéhradeckém kraji

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Vít Jedlička

Vít Jedlička

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31