HRUBÝ: Český stát 2012: Predátor ve včelím úlu

HRUBÝ: Český stát 2012: Predátor ve včelím úlu

Aktuálně stát znovu předvedl svou neschopnost, v jejímž důsledku dokonce umírají lidé: černý trh s alkoholem. Přitom stát disponuje tisícovkami pracovníků a byrokratů z Celní správy, BIS, Policie, Finančních úřadů atd., kteří nadto mohou kdykoliv využít brutální donucovací prostředky. Co vlastně stát dělal?

Nemůžu si pomoci, ale dnešní česká společnost mi připomíná hostitelskou populaci beznadějně napadenou parazity. Ten parazit se jmenuje stát, neboli government.

Nemocné populace promořené např. kokcidiemi nebo roztoči silně trpí. Stejně tomu je i v české společnosti – pouze s tím rozdílem, že onen parazit (predátor), který se na nás přisál, disponuje různými mimikry a dokonce se naučil šikovně manipulovat myšlením svých hostitelů.. Dokonce i taková mazaná kočičí toxoplazmóza před ním bledne závistí.

Indisponovaní jedinci tak trpí (ve větší či menší míře) vidinami, že onen predátor (který je právě do krve ohlodává), vzdělává jejich děti, pomáhá jim v nouzi, pečuje o ně ve stáří apod.. Bohužel, mnozí obzvláště těžce postižení, jsou ve svých vidinách přesvědčeni, že bez této „péče“ už vlastně nemohou snad ani přežít. Predátor používá různé mimikry typu „pomáhat a chránit“ nebo „jsem jedním z vás“  nebo „bezplatné zdravotnictví“apod.

Proč tvrdím, že jde jen o vidiny? Když se zbavíme mlhy, zjistíme, že ve skutečnosti stát stále znovu a znovu zoufale selhává. Namátkou – kauza státní maturity, Opencard, elektronické zdravotní knížky IZIP, předražená letadla CASA, krachující ČSA… Jesle jsou jen soukromé, místa ve školkách nejsou. Silnice děravé, nemocnice plné. Neschopnost, nekompetentnost, zmatky. A samozřejmě, za tím vším tanec miliard. Zkorumpovanost kam se podíváš. Zástupy Rathů,Grossů, Janoušků a mnoha dalších.

Aktuálně stát znovu předvedl svou neschopnost, v jejímž důsledku dokonce umírají lidé: černý trh s alkoholem. Přitom stát  disponuje tisícovkami pracovníků a byrokratů z Celní správy, BIS, Policie, Finančních úřadů atd., kteří nadto mohou kdykoliv využít brutální donucovací prostředky. Co vlastně stát dělal? Jak to, že se najednou zjistí, že černý trh dosahuje 20% a umírají lidé? Kde je ta chyba?

Přiznám se, že jednoduše nerozumím lidem, kteří stále znovu věří, že se tento predátor (nebo spíš Vetřelec), bude chovat jako jejich máma, pečovat  a starat se o ně, podpoří je v nouzi, sebere bohatým a pomůže chudým… Připomínají mi spíš onoho nešťastného mravence, který stále  leze znovu a znovu nahoru po stéble trávy – až ho sezobne pták (i s dalším pokolením parazita).

V předvolebním čase nás stát manipuluje o to víc. Různí papaláši s  profesionálními governement   zkušenostmi z vedení krajů a úřadů nám slibují tu „více policistů a hasičů“ nebo zas „zajistím pro vás práci“ a onde zas „žiji tady s vámi“.

Přitom se dá říci, že tihle výtečníci zpravidla 1/3 rozkradou, 1/3 utratí zcela nesmyslně – a z drobného zbytku se  (nejspíše na základě „spřátelených vztahů“) někde vyspraví děravá silnice nebo podpoří basketbalový klub.

Zatímco musíme šetřit, v krizi přicházejí podniky o zakázky a lidé přicházejí o práci, potentáti na krajích jsou úplně mimo.  Kupříkladu náš Olomoucký kraj (vedený komunální partou ČSSD/ ODS/ KDU-ČSL) nasekal dluhy přes 3 miliardy a momentálně blouzní o projektu mezinárodního letiště v Přerově (!) – když kousek je letiště v Brně, které je na zavření.. Divíte se, jestli úplně zešíleli? To je ovšem jen malý příklad z mnoha.

Představte si, kdyby nám finančák nesebral většinu z toho, co si svou prací vyděláme a nechal nám naše peníze: budeme „investovat“ do výstavby nepotřebných mezinárodních letišť, do kancelářských budov se stovkami úředníků, do akvaparků, kam nikdo nechodí a nikdo se vás na to ani neptal? Tak kde je chyba?

Aby bylo jasno: nemám nic proti mezinárodnímu letišti nebo akvaparkům.  Myslím, že základní systémová chyba je ve skutečnosti, že o tom, jestli se vyplatí/ nevyplatí pořídit letiště nebo akvapark dnes bohužel už nerozhodují lidé a efektivní trh, ale jeden zkorumpovaný monopolista (nadto vybavený brutálním donucovacím aparátem) s přisátou bandou partajníků. Základní a systémová chyba je v tom, že stát se dnes změnil ve zrůdného, parazitického Vetřelce, v jehož útrobách zmizí většina z toho, co lidé vytvoří.

To ale není zdaleka vše. Nádavkem nás stát řídí a nařizuje. Šikanuje firmy a podnikatele. Buzeruje: zákazy žárovek, příkazy a audity energetických štítků, biopaliva, přikázaný nákup solární elektřiny, elektronické pasy pro batolata… Předpisy, zákazy, prohibice.

Pracujeme – stát utrácí a rozhoduje za nás. Stát učí naše děti. Stát nás řídí a za nás rozhoduje. Nepřipomíná vám to něco?

Žijeme ve včelím úle, který je napaden parazitickým predátorem. Včelstvo je nemocné a zhoubně zesláblé. Včely jsou dezorientovány a zmateny, většina zásob je zničena a projedena.

Aleš Hrubý je členem Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31