HÁJEK: ČT manipuluje veřejným míněním a nahrává socialistům

HÁJEK: ČT manipuluje veřejným míněním a nahrává socialistům

Výsledky výzkumů veřejného mínění, které si Česká televize nechala ke krajským volbám zpracovat, se snažím z dobrých důvodů ignorovat. Zarazil mě ale následující graf, který ČT publikovala na svém webu. Nicméně, nepřekvapil mě.

Agentury položily respondentům v Jihočeském kraji následující dotaz:

„Kraj by měl v zájmu vytvoření nových pracovních míst spíše podpořit…“

Respondentům byly dle informací z materiálu ČT (PDF) nabídnuty čtyři možné odpovědi:

1) Menší provozovny, menší obce

2) Vstup investorů, velké provozy

3) Je mi to jedno

4) Nevím

http://jimmyhayek.cz/files/vyzkumct.jpg

Nemyslím si, že bych byl jediný, kdo by na podobný dotaz chtěl odpovědět „Nikoho / nic“. Nemyslím si, že v Jihočeském kraji jsou samí socialisté a přerozdělovači, kteří by rádi z veřejných rozpočtů dotovali něčí soukromé podnikání a vytvářeli umělá pracovní místa. Nemyslím si, že by se nenašel nikdo, kdo chápe, že žádné dotace ještě nevytvořily skutečná a dlouhodobá pracovní místa. Nemyslím si, že by nikdo tyto prostředky raději nepoužil například na splácení krajského dluhu.

Ovšem když vám ČT, respektive najaté agentury SC&C a STEM/MARK, tuto možnost odpovědi nedají, pak buď se skřípěním zubů přistoupíte na jednu z prvních dvou odpovědí a nebo spadnete do nicneříkají vaty odpovědí 3 a 4. Každopádně váš postoj je ignorován. To aby se nepřišlo na to, že ještě žijí lidé, kteří odmítají žít ve světě věčného přerozdělování a tisíců dotací na kde co.

Ano, i takto se ovlivňuje veřejné mínění. Neboť hlasy lidí, kteří odmítají přerozdělování a dotování vybraných subjektů nejsou vůbec brány v potaz.

 

Jakub Hájek je členem Svobodných

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31