Fotogalerie: Ať žije Vítězný únor 2016!

Fotogalerie: Ať žije Vítězný únor 2016!

Svobodní a Soukromníci dali vládě jasně najevo, že se jim nelíbí další omezování podnikání v České republice. Proto uspořádali na výročí „Vítězného února“ satirickou akci, jejíž cílem bylo upozornit na špatný směr, který nastolila vláda. Elektronická evidence tržeb, kontrolní hlášení DPH a další připravované regulace živnostníků jsou cestou k socialismu. Svobodní jsou pro zjednodušení podnikání v České republice. 

„Podnikám od svých 18 let a předpisy se neustále zhoršují. Je to čím dál těžší a místo toho, abych dělal inovace pro své zákazníky, tak musím neustále koukat, jaké nové hlášení a papíry vyplňovat, jak to odesílat. Neustále to mění. To by se měl živnostník naučit jednou a mělo by mu to vydržet na celý život,“ řekl k novým regulacím místopředseda pražských Svobodných a podnikatel v IT Jiří Kubíček.

Soukromníci a Svobodní se sešli na pražském Klárově, mnozí z nich v kostýmech milicionářů a soudruhů z 50. let. Průvod poté vyšel k budově vlády doprovázen transparenty jako například: „Kontrolním hlášením k lepším zítřkům“, „EET – pevná hráz proti podnikání“, „Vše co máme, vládě dáme“ nebo s podobiznami ministra financí Babiše či premiéra Soboty připomínající obrazy Gottwalda a Lenina.

Před Strakovou akademií, sídlem vlády, vystoupil i místopředseda Svobodných František Matějka, který si posteskl, že je velice smutné připomínat si socialismus i v roce 2016. „Nechte nás žít,“ apeloval na vládu předseda Soukromníků Petr Bajer s tím, že schválené regulace dovádí živnostníky a podnikatele prakticky ke krachu.

Josef Káles

Foto: Petr Pořízek, Pavel Kykal

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31