Evropský parlament bude jednat o uprchlících, Petr Mach bude hlasovat PROTI kvótám

Evropský parlament bude jednat o uprchlících, Petr Mach bude hlasovat PROTI kvótám

Evropský parlament bude příští týden znovu jednat o povinných kvótách a o sjednocení azylových standardů. Poslanec Petr Mach (Svobodní) bude hlasovat proti. „Myšlenka povinných kvót už byla zavržena na jednání Evropské rady na konci června a neměla by být vytahována znovu,“ říká k tomu Petr Mach.

Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE) Evropského parlamentu 29. července schválil s pozměňovacími návrhy návrh Evropské komise, jehož podstatou je opět stanovení povinných kvót na přemístění uprchlíků z Itálie a Řecka, a dále též návrh na sjednocení standardů při poskytování azylu. Evropský parlament by měl o návrhu jednat a hlasovat 9.–10. září.

„Je nepřijatelné, aby Německo skrze EU nutilo Českou republiku zvyšovat standardy azylového řízení. Německo by se naopak mělo zamyslet nad svojí velkorysou vstřícnou politikou, která vede k mnoha problémům v Německu i v zemích, přes které imigranti do Německa putují,“ dodává poslanec EP a předseda Svobodných Petr Mach.

Návrhy výboru LIBE:

Výbor LIBE schválil 29. července 2015 pozměněný návrh rozhodnutí Rady, kterým se stanoví dočasná opatření v oblasti mezinárodní ochrany ve prospěch Itálie a Řecka /COM(2015)0286 – C8-0156/2015 – 2015/0125(NLE)/.

Pozměňovací návrh č. 9 volá po jednotných standardech přijímání žadatelů o azyl.

Pozměňovací návrh č. 13 píše o přerozdělení 40 000 osob z Itálie a Řecka do dalších členských států.

Pozměňovací návrh č. 20 vylučuje diskriminace podle náboženství při přebírání uprchlíků.

Odkaz zde na webu EP.

 

Praha, 31. srpna 2015

Kateřina Kašparová, tisková mluvčí europoslance P. Macha
e-mail: kasparova@svobodni.cz
mobil: 736 530 384
 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Petr Mach

Petr Mach

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31