BEZ SVOBODY NENÍ ŽIVOTA

BEZ SVOBODY NENÍ ŽIVOTA

Osobní svobodu a možnost rozhodovat individuálně každý sám za sebe považujeme v Mladých Svobodných a celkově ve Svobodných za tu nejdůležitější hodnotu, kterou si každý z nás může během svého života v co největší možné míře uchovat. Ano, uchovat, protože každý jedinec je od okamžiku svého narození maximálně svobodná bytost. Problém nastává v momentě, když se kdokoliv z pozice vynucené autority rozhodne v přístupu ke svobodě komukoliv bránit. Tou nejčastěji vynucenou autoritou, která se nás snaží mít pod kontrolou již od narození je právě stát, který až příliš zasahuje do našeho soukromí a individuálních svobod. Nutí nás, abychom se chovali podle pravidel, která jsou ve většině případů iracionální, vzájemně protichůdná a přebujelá natolik, že není v kompetenci běžného člověka se chovat způsobem, aniž by denně neporušoval tento nebo onen právní předpis.

Osobně vnímám, že tato skutečnost trápí především mladé lidi, kteří zrovna čerstvě nabyli plnoletosti a postupně se seznamují s životem dospělých. Řeší problémy spojené se vzděláváním, dostupností čehokoliv od potravin až po vlastní bydlení, chodí po brigádách, jsou zaměstnaní či dokonce podnikají. Ve všech výše zmíněných oblastech hraje nemalou roli stát, který v důsledku všemožných státních zásahů do ekonomiky způsobuje zvýšené ceny nebo nedostatek poptávaného množství u čehokoliv nás napadne. Je smutné, že ani aktuální vláda, která se sama stále ještě mnohdy označuje pod termínem pravicová, chová spíše levicově a tím situaci v této zemi nechvalně zhoršuje.

Řešení je přitom vcelku prosté. Jestliže chceme, aby naše země prosperovala, je nezbytné začít masivně deregulovat, snižovat daně a současně v co největší míře decentralizovat na tu nejnižší samosprávnou jednotku, kterou je bezesporu každý jednotlivec. Aktuálně jediná parlamentní strana, která se nebojí tyto myšlenky hlasitě a nekompromisně prosazovat, jsou Svobodní, po jejímž boku jsme před několika měsíci vznikli i my, Mladí Svobodní. Jsme spolek mladých lidí, pro které svoboda a zodpovědnost každého jednotlivce není jenom prázdný pojem, ale ta nejcennější hodnota, kterou každý z nás držíme ve vlastních rukou. Vnímáš to podobně? Neváhej a přidej se k nám!

Tomáš Hudos

předseda Svobodných v Olomouckém kraji

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tomáš Hudos

Tomáš Hudos

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31