BEDNÁŘ: Pane premiére, sundejte vlajku EU z Úřadu vlády!

BEDNÁŘ: Pane premiére, sundejte vlajku EU z Úřadu vlády!

Vážený pane premiére,

Obracím se na Vás jako občan České republiky a jako místopředseda Strany svobodných občanů ve věci vyvěšování vlajek Evropské unie na státních budovách České republiky.

Smlouva o Evropské unii ve své poslední lisabonské verzi neobsahuje na žádost některých členských států EU žádná ustanovení stanovující symboly Evropské unie. Z této právní skutečnosti vyplývá, že Evropská unie nemá žádnou oficielní symboliku jako je vlajka a hymna, neboť tyto symboly náležejí především státům.

Dovoluji si Vás požádat o sdělení, na základě jakého právního titulu bylo rozhodnuto o vyvěšení této vlajky na budově Úřadu vlády.

Přetrvávající vyvěšování vlajek Evropské unie je znakem nadřazenosti Evropské unie nad Českou republikou, což je nepřijatelná skutečnost. K tomu si dovoluji připomenout rozhodnutí prezidenta republiky nevyvěšovat vlajku Evropské unie v prostoru svého sídla, jímž je Pražský Hrad jako tradiční místo české státní svrchovanosti. Příkladné rozhodnutí prezidenta republiky by nemělo zůstat osamoceno.

Vážený pane premiére, z výše uváděných důvodů Vás vyzývám, abyste nařídil odstranění vlajek Evropské unie ze všech státních budov České republiky.

Vážený pane premiére, věřím, že význam celé věci uvážíte, pochopíte a autoritou svého ústavního postavení se zasadíte o odstranění vlajek Evropské unie ze státních budov České republiky.

V Praze dne 6. května 2011

Prof. PhDr. Miloslav Bednář, CSc., místopředseda Strany svobodných občanů

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31