BEDNÁŘ: Dopis slovenskému velvyslanci

BEDNÁŘ: Dopis slovenskému velvyslanci

Vaše excelence, vážený pane velvyslanče,

my, účastníci demonstrace Strany svobodných občanů, jsme se dnes v den zasedání ministrů financí členských států Evropské unie sešli před Velvyslanectvím Slovenské republiky v České republice, abychom vyjádřili podporu odmítavému stanovisku Slovenské republiky, reprezentované předsedkyní vlády Slovenské republiky paní Ivetou Radičovou,  Parlamentem Slovenské republiky a ministrem financí Slovenské republiky panem Ivanem Miklošem, k účasti na finanční pomoci Řecku, schválené představiteli ostatních členských států Evropské měnové unie.

Toto svévolné rozhodnutí představitelů většiny členských států Evropské měnové unie nemá žádnou oporu ve smlouvách o Evropské unii a je v rozporu s platnými zásadami fungování Evropské měnové unie.

Arogantní nátlak, který na Slovenskou republiku kvůli a proti jejímu legitimnímu a demokraticky přijatému rozhodnutí vyvíjí Evropská komise a Spolková republika Německo, pokládáme za nepřijatelný projev odklonu Evropské unie od zásad demokratické civilizace a politiky. Proto jej důrazně odmítáme jako varovný příznak nedemokratické povahy Evropské unie. Jestliže se stanoviska Evropské unie ke Slovenské republice v dané věci nezmění, bude to pro nás dalším pádným důkazem nepřijatelnosti členství České republiky v Evropské unii.

Vážený pane velvyslanče, statečný postoj představitelů Slovenské republiky je hodný úcty a následování.

prof. PhDr. Miloslav Bednář, CSc.
kandidát do Senátu Parlamentu České republiky 

V Praze 7. září 2010

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31