BEDNÁŘ: Čas pracuje pro nás

BEDNÁŘ: Čas pracuje pro nás

Naše politická strana existuje necelý rok. Okamžitě po svém vzniku jsme si vytvořili značně průkopnickou demokratickou strukturu, krajské organizace, a zúčastnili se voleb do Evropského parlamentu. Jsem realista, a proto jsem neočekával omračující výsledek. Myslím, že jsme vzhledem k podmínkám svého vzniku uspěli vcelku slušně.

Jsme podle svého programu stranou liberálně-konzervativní. Naším základním východiskem je svoboda jednotlivých občanů, svoboda stále větší a výraznější. Liberálně-konzervativní, a takto demokratické zásady odvozujeme z původní moderní české tradice Františka Palackého, Karla Havlíčka, a na ně skvěle navazujícího Tomáše Garrigua Masaryka. To znamená, že nejsme stranou levicovou, a proto odmítáme ideologii diktátorského rovnostářství a kolektivních práv jakéhokoliv druhu.

Jsme stranou nejen programově, ale systémově nemafiánskou.

Voliči mi během loňské volební kampaně namítali: To říkají všichni noví, že jsou čistí, ale jakmile se dostanete k lizu a nahrabete si, budete jako ODS, ČSSD, a další !

Na takové pochopitelné námitky je třeba říci: Nejenže nic takového ze zásady nechceme. Máme i dobrou, spolehlivou  systémovou pojistku. Registrovaní příznivci, tedy nám přející veřejnost, se účastní primárních voleb, a tak rozhoduje kdekoliv o pořadí na kandidátkách. Otevřenost strany veřejnost je jediný způsob, jak účinně zabránit neveřejným dohodám typu něco za něco, a tak proniknutí korupce a organizovaného zločinu do strany.

Rovněž se nemůžeme ztotožnit s ideologií a politikou dnešní Evropské unie. Ta představuje pravý opak české demokratické, liberálně konzervativní, naši novodobou demokratickou státnost zakládající  tradice, z níž vycházíme. EU svým v Evropě neúnosně nedemokratickým způsobem vlády ohrožuje samotnou existenci svobody a demokracie Evropy. Po přijetí Lisabonské smlouvy již nejsme suverénním, svobodným státem, jak konstatoval prezident republiky Václav Klaus. S touto skutečností se nesmiřujeme. Budeme jednat tak, abychom obnovili svrchovanost a svobodu svého demokratického státu !  

Dámy a pánové, čas pracuje pro nás. Občané čím dál více nedůvěřují zkorumpovaným politickým stranám, jež ovládají náš stát.

Evropská unie se letošním  rokem ocitla v počáteční fázi svého rozpadu. Ten se odvíjí z neudržitelnosti měnové unie, tedy oblasti umělé, politicky, a nikoli ekonomicky založené společné měny euro. Řecko je jen první vlaštovka přirozeného rozpadu toho, co je umělé a násilné. Německo a unijní vedení nás možná i bude nutit ke vstupu do neudržitelné eurozóny, abychom ji finančně zachraňovali. To je nepřijatelné !

Čas pracuje pro nás, ale to neznamená, že bychom neměli pracovat my ! Snad jsem srozumitelně naznačil, jak.

Prof. Miloslav Bednář je místopředsedou Svobodných. Příspěvek z Republikového sněmu Svobodných 13. března 2010

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31