Alois Sečkár: „Už žádnou další „poslední šanci“ pro Babiše“

Alois Sečkár: „Už žádnou další „poslední šanci“ pro Babiše“

Když jsem kritizoval hejtmany za rozhodnutí dát Babišovi dalších 14 dní, ptal jsem se, co si myslí, že za ty dva týdny bude jinak? Už můžeme pomalu bilancovat.

Základní podmínka – děti půjdou 1. března do školy – je prakticky odpískaná. Vláda akorát předvedla extempore s výběrem dodavatele vakcín, vymyslela dvě roušky přes sebe, papaláši vyzvali k totálnímu lockdownu a pak si zašli na fotbal a byl vydán zákaz cestování do Tanzánie. Progres v očkování je výsměch. Slavný pandemický zákon je sice víceméně schválen, ale už jsme se dozvěděli, že je vlastně k ničemu. Poslední dva dny vláda pro jistotu odmítá cokoliv vyhlásit. Přesně jak jsem říkal – Babiš znova hodí odpovědnost na opozici a znova bude vyhlašovat, že buď dostane další měsíc, nebo opoziční poslanci můžou za všechny mrtvé.

Komu o lidské životy skutečně jde, tak už prostě musí říct „DOST“ a neumožnit další měsíc vládního ponížení od ničeho k ničemu. Vláda sice může vyhlásit leccos, ale stejně už nemá důvěryhodnost, aby jí lidi poslouchali. A sílu to skrz nějakou eskalaci represí vynutit. Každý další den, který Babiš dostane navíc, znamená jen větší chaos a v důsledků více obětí Covidu. Politicky samozřejmě může být výhodnější nechat ho v tom plácat, aby na podzim ve zdevastované zemi i těm největším zabedněncům už konečně došlo, že líp fakt není. Ale potom si přiznejme, že nejde o zdraví, ale o volební výsledky.

Babiše co nejdřív od válu, vytvořit nějakou konsensuální „vládu národní záchrany“, které bude dostatečné množství lidí ochotno věřit a respektovat její postup, protože bude založena na otevřených datech a bude dávat smysl (vždycky budou nějací, co si myslí, že jde o spiknutí Billa Gatese, ale ty celkem není třeba řešit), a co nejdřív na jaře, jak to situace dovolí, nové volby. To je jediná smysluplná cesta.Prodlužování nouzového stavu je prodlužování agonie a nemůže být v zájmu nikoho, kdo chce Covid skutečně řešit.

Alois Sečkár

místopředseda strany

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Alois Sečkár

Alois Sečkár

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31