Hezký den, jsem SvoBOT. Můžete se mě zeptat na cokoli ohledně programu Svobodných. Naučil jsem se moudrosti Libora Vondráčka a politické názory strany Svobodní.

Alois Sečkár: Léto se zeptá, cos dělal v zimě

Alois Sečkár: Léto se zeptá, cos dělal v zimě

Opět nám v Praze nasněžilo. A opět si můžeme sněhové nadílky dosyta užívat i na obecních chodnících.

Hlavním úkolem radních je zřejmě něco jiného, než starat se o prospěch svých spoluobčanů, tedy nás, kteří žijeme v Praze. Soudím tak z nulového úklidu v době sněhové nadílky. Letos jsme se zatím dočkali tří, organizovaného úklidu žádného. Kde sníh nezametl soukromý majitel, či ze setrvačnosti či pořádkumilovnosti obyvatelé domů, tam se v lepším případě brodíte rozšlapanou břečkou, v horším kloužete po zmrzlé ledovce.

Případná nehoda může někdy končit zraněním a dokonce i smrtí. Nevěříte? Pak si představte sebe v kůži 70+ seniora, kdy věkem zkřehlé (také nás to čeká) kosti nevydrží nečekaný pád na tvrdý chodník. Méně zdatným jedincům pak zbude čekání na případnou operaci, mohou nastat proleženiny či zápal plic a další těžké zdravotní problémy…

Jistě lze argumentovat kalamitou a z ní vyplývajícím nezvládnutelným stavem, ale na většině chodníků, které magistrát jinak draze pronajímá, jsme se letos úklid neproběhl vůbec. Tzv. Kuberův zákon ukládá, vcelku po právu, majiteli (magistrátu) zabezpečení úklidu. Zda pro tento účel zvolí firmu nebo si najme nezaměstnané, kteří si tak mohou finančně přilepšit, nebo zda radní a úředníci se sami chopí úklidového nářadí a zprovozní chodníky, je jedno!

Rád bych se dozvěděl, jaký plán úklidu mají magistrát a jednotlivé městské části. Chci věřit, že pro úředníky a námi volené radní není řešením uzavřít pojistku z našich peněz a tím se problému zbavit! Takové “řešení“ – občany netřeba chránit, stačí je připojistit – by bylo velmi cynické.

Alois Sečkár,
koordinátor Svobodných na Praze 4

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Alois Sečkár

Alois Sečkár

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31