VÝSMEK: Voliči znají jen opozici servírovanou médii

VÝSMEK: Voliči znají jen opozici servírovanou médii

 Výsledky dnešních krajských a senátních voleb jsou jasným důkazem toho, že čeští voliči znají pouze 2 strany. Takzvanou levici a takzvanou pravici.

Když se Čechům nelíbí „pravice“, tak zvolí „levici“ a naopak. Ve voličích se zkrátka objevuje černobílé vidění, a tak se pokusím tímto článkem jejich pohled na politickou situaci alespoň trochu obarvit. Tedy z mého osobního pohledu.

Takzvaná „levice“ je skupina lidí, kteří chtějí zvyšovat státní přerozdělování, zavádět regulace, krmit nepracující, komplikovat život drobným živnostníkům, podporovat státní podniky, budovat byrokracii a tak dále. Za všemi těmito kroky si stojí a veřejně je prosazují. Zkrátka jsou to sociálně-socialitičtí lidé.

Na druhou stranu tu máme jakousi „pravici“ (media velmi ráda říkají, že je třeba ODS pravicová strana), přitom její vláda se chová tak nějak sociálně-konzervativně. Tato vláda hlásá krásné věci jako, že nás nebude zadlužovat, že udělá obří reformy, nebude zvyšovat daně a tak dále. Ale ve skutečnosti daně zvyšovala (a to nemálo), suverenitu země předávala socialistickým bruselským úředníkům, tvořila větší schodky než „levicová“ vláda Miloše Zemana, pokusila se prosadit regulace jako zákaz kouření v hospodách a mnoho dalších věcí, které bychom očekávali spíše od výše jmenované „levice“.

Tyto úkony se pravděpodobně lidem nelíbí (a já se jim vůbec nedivím) a tak v domnění, že se něco změní dali svou důvěru opět „levici“ a to dokonce i v Praze. Proč to tak je?

Myslím si, že vina je v médiích. Média prostě vytvořila jakési dva tábory „levice“ a „pravice“ a ostatní názory prostě do televize pustí jen velmi zřídka. Strany, které by skutečně začaly dělat správnou pravicovou politiku jsou označovány za extrémistické, za nevolitelné a snaží se nám vnuknout, že hlas těmto stranám propadne. Ale není tomu tak, existují strany, které prosazují pravicový konzervatismus, konzervativní-liberalismus, liberalismus či dokonce libertarianismus. A domnívám se, že pouze zástupci těchto stran a názorů mohou v naší zemi něco změnit k lepšímu. Bohužel v krajských i senátních volbách tito zástupci nedopadli moc dobře.

Vyzývám Vás otevřete oči. Zajímejte se o politiku a nenechte si vnuknout, že existují jen 2 politické pohledy, existuje jich celá řada a v České republice zkrátka chybí zvolení zástupci toho pravicového liberalismu, kteří by mohli zvýšit životní a ekonomickou úroveň nás všech. A to díky  menší byrokratické zátěže, nižším daním, menšímu státnímu přerozdělování, rušení zbytečných regulací a průhledným veřejným zakázkám.

Ladislav Výsmek je členem Svobodných a autor projektu NEdaním.cz

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31