VÝSMEK: Stát rozhazuje vesele dál

VÝSMEK: Stát rozhazuje vesele dál

Právě se rozjíždí nová kampaň Romové pracují a chtějí pracovat. Tato kampaň má poukázat na předsudky, které údajně v Česku panují a poukázat na problémy, které mají Romové shánějící práci.

Já proti této kampani vůbec nic nemám. Je v pořádku, že se občanské sdružení IQ Roma Servis snaží o pomoc lidem, kteří mají problémy sehnat práci. Toto sdružení dokonce poskytuje bezplatné sociálně právní poradenství, vzdělávací a volnočasové služby a tak dále.

Co mě, ale na této kampani zaráží? Když se podívám na web www.mypracujeme.cz, tak úplně dole vidím vlajku Evropské Unie a pod tím malý, špatně čitelný text, já ho sem odcituji:

„Tyto stránky vznikly v rámci projektu financovaného z programu Evropského společenství pro zaměstnanost a sociální solidaritu – PROGRESS (2007-2013) a státního rozpočtu ČR.“

Kdyby tento projekt byl financován občanským sdružením, bylo by vše v pořádku. Sdružení vybírá peníze z dobrovolných příspěvků. Tedy pokud, chce nějaká skupina lidí udělat nějakou kampaň, tak ať si ji sama zaplatí. Já, když si budu chtít zaplatit reklamu, také si ji budu muset zaplatit ze svých peněz a nebudu žádat ostatní daňové poplatníky o peníze.

Ovšem tento projekt financuje Česká republika a Evropská Unie a v tom vidím zásadní problém. Všichni povinně z daní jsme na tento projekt přispěli a nikdo se nás neptal zda přispět chceme.

Náš stát se zadlužuje vysokým tempem, daně se nám každý rok zvyšují a jsme v době, kdy bychom měli zrušit mnoho dotací, veřejných zakázek a měli bychom zavírat zbytečné úřady, aby se daně mohly snižovat, ekonomika mohla růst a občané se měli lépe.

Ačkoliv tyto názory mnoho politiků povídá v televizi, tak v praxi se tak neděje a spolu s Evropskou Unií (doporučuji: EU nás stojí ročně asi 200 miliard ročně) stále financujeme z veřejných prostředků více a více projektů, na které by většina občanů dobrovolně nepřispěla.

Ladislav Výsmek je členem Svobodných a autor projektu NEdanim.cz

 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31