Vladimír Gregor chce v Senátu zastavit záplavu regulací, které útočí na soukromí a svobodu lidí

Vladimír Gregor chce v Senátu zastavit záplavu regulací, které útočí na soukromí a svobodu lidí

Ing. Vladimír Gregor kandiduje do Senátu za Svobodné za Děčínsko.        

Proč kandidujete do Senátu? Co je vaším hlavním cílem, na co se chcete zaměřit?

Mým hlavním cílem je otevřít prostor pro prezentaci a prosazování liberální filosofie na půdě parlamentu. Chtěl bych se zaměřit na získání podpory ostatních senátorů pro odmítání záplavy další a další regulace a zákonných norem, které útočí na soukromé vlastnictví a svobodu každého občana.

Jaké oblasti se hodláte věnovat – v jakém výboru chcete pracovat?

Bude hodně záležet, zda-li dostanu podporu voličů k získání mandátu a v případě, že se mi to podaří, tak je důležité, jaké bude složení Senátu pro další dva roky. Věřím, že po seznámení s vlastním chodem Senátu si vyberu takový způsob práce, který bude efektivní a umožní mi dosahovat mých cílů.

Jaký je největší problém ve vašem senátním obvodu?

Určitě to není nedostatek finančních zdrojů, ale sliby, že je někdo zajistí určitě jsou problémem. Fondy, čerpání, eurodotace je mantra těch politiků, kteří nezastupují své voliče, ale chtějí je svým způsobem ovládat. Jsem pro to, aby občané měli šanci sami se rozhodovat, jak naloží se svým majetkem a příjmem, a ne aby stát jim bral 70% příjmů a byrokrati s politiky rozhodovali, koho a co budou podporovat.

A jak to chcete řešit z pozice senátora?

Usilovat o jednoduchou a přehlednou legislativu a zamezit častým změnám, které nepřispívají k jistotě a stabilitě v životě občanů.

Potřebujeme vůbec Senát? Není v tak malé zemi, jako je ČR, poněkud nadbytečný?

Myslím si, že toto by se dalo říci o mnoha úřadech, které v České republice máme. Senát je volen většinovým systémem a mají možnost se do něj dostat osobnosti. Je protiváhou poměrného systému a stranickosti ve sněmovně. A pravomoci, které má Senát, mohou hrát významnou roli v procesu legislativy.

Navíc – Svobodní prosazují lidové veto – pokud by se povedlo ho zakotvit, nebyla by to dostatečná „pojistka“ proti špatnému rozhodnutí třeba i poslanců?

Poslanci a senátoři jsou také lidi, existence „lidového veta“ by určitě vedla zákonodárce k odpovědnému zvažování každého rozhodnutí a svým způsobem i k aktivní komunikaci s občany. Teď jsou svým způsobem uzavření v oblasti profesionální politiky a nikým nerušeni, probudí se vždy v rámci horečného předvolebního boje.

Pokud budete zvolen, budete se věnovat pouze práci senátora, nebo si zachováte některé pracovní, podnikatelské aj. aktivity?

Senátorské práci bych se chtěl věnovat plně, ale to neznamená bez rozmyslu. Chci si zároveň nechat i určitý prostor pro působení v profesi. Čas pro rodinu a podporu mojí partnerky v podnikání si také najdu.

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31