VÁŇA: Ústavní soud rozhodl: Dluhy se platit nemusí

VÁŇA: Ústavní soud rozhodl: Dluhy se platit nemusí

Jen několik dní poté, co Ústavní soud opět pozapomněl, že není třetí komorou parlamentu, vyprodukoval další právní perlu. Nejprve polobozi v talárech zrušili ustanovení zákona o výpočtu důchodů, čímž patnáctka nikým nevolených hlav zvrátila politické rozhodnutí našich legitimních zástupců a osvojila si právo rozhodnout, jaký důchodový systém je lepší a jaký horší. A dnes nám, snad aby si nás udobřili, přiřkli další právo. Vděčíme za něj jisté invalidní důchodkyni.

Paní Hana Rožková, která byla za podvody v hodnotě 10 milionů korun podmíněně odsouzena k tříletému trestu odnětí svobody, měla dle Vrchního soudu v Olomouci zaplatit svému advokátovi něco málo přes 420 tisíc korun. Madam nesplácela, tak se Vrchní soud odvážil jí poradit, aby místo utrácení za kabelovou televizi a internetové připojení začala uspokojovat pohledávku svého věřitele. Dotyčná madam si zřejmě pomyslela, že požadavek platit dluhy je nebetyčná drzost a obrátila se na Ústavní soud s námitkou, že kabelová televize a internet jsou přece nezbytnou součástí každodenního života a má na ně právo. Připadá vám to neuvěřitelné? Ústavnímu soudu nikoli. Uznal nárok žalující strany a vynesl rozsudek, že došlo k zásahu do osobnostní sféry této ženy a porušení práva na soukromý život.

Nu nevím, jestli je kabelová televize alfou a omegou přežití. Já ji nemám a žiji. Mí prarodiče ji nemají a žijí. Dokonce ani ten internet nemají a stále dýchají. A šťastně a spokojeně, troufám si říci. Ale budiž, někdo by snad bez facebooku a Dr. House skončil pod Nuselským mostem. Znamená to však, že na ně má právo? Pokud ano, proč tedy neexistuje právo na iphone? Všichni ho mají. Já ne. Chci ho. Asi podám žalobu. A všichni mají tamty cool tenisky. Jó, ty bych si také nechal líbit. Určitě na ně to tamto právo taky mám. Přece nebudu chodit bos. A ostatní se mi smějí, že nejsem in. Cítím se tím poškozen. Na svých osobnostních právech. Ne, moment. Poškozen ne. Bylo tady ještě jedno lepší slovíčko. D … dis … krimi … diskriminován! To je ono. Konečně. Toto slovíčko nahrazuje pohádkové „abrakadabra“. Stačí jej vylovit a všechny dveře se otvírají a všichni nepřátelé utíkají.

Ústavní soud nám všem poslal jasný vzkaz. Od dnešního dne je zbytečné platit dluhy. Protože existuje-li právo na kabelovou televizi, tak střechu nad hlavou mi také určitě vzít nemohou. A denní pokrm také ne. Auto také ne. Televizi také ne. Tak co mi mohou vzít? Vlastně nic. Dnešním dnem končí exekutoři. Už si neškrtnou. Všichni věřitelé si mohou odepsat své pohledávky. Jsou bezcenné.

Děkuji Ústavnímu soudu. A teď běžím do nejbližší banky. Musím si rychle půjčit pár milionů…

http://tomasvana.cz/
 

Tomáš Váňa je členem Strany svobodných občanů 

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Svobodní

Svobodní

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31