TZ: Svobodní zakončili kampaň i čtení LS

TZ: Svobodní zakončili kampaň i čtení LS

BRNO, 4. června 2009
Strana svobodných občanů (Svobodní) dnes v moravské metropoli zakončila řetězové Čtení Lisabonské smlouvy.
Akcí „Čteme za vás Lisabonskou smlouvu“, zahájili Svobodní v neděli 19. dubna v Praze na nám. Republiky volební kampaň do Evropského parlamentu. Akci v Praze přišli podpořit mj. tajemník prezidenta Ladislav Jakl a muzikant Ondřej Hejma. „Je mi velkou ctí zúčastnit se tohoto vzdělávání národa, protože až když si to všechno přečteme, zjistíme, jak to s námi v Bruselu myslí dobře,“ zahájil čtení Jakl.

„Je to skvělý nápad číst ty naprosto nesrozumitelné věty veřejně,“ reagoval houslový virtuos Václav Hudeček, který jako jeden z prvních projevil zájem se čtení LS aktivně zúčastnit. Bohužel ale v uvedeném termínu koncertoval v Německu. „Je nám to líto a moc vám držíme palce,“ řekl Svobodným i za svou ženu Mistr Hudeček. Podobně akci podpořil i kytarista Lubomír Brabec, který se ale ve stejnou dobu plavil po moři a nemohl být přítomen osobně.

Svobodní četli LS ve 12 městech:
Praha 19.4.
Liberec 4.5.
Plzeň 5.5.
Pardubice 12.5
Poděbrady 17.5.
Jihlava 19.5.
Uherské Hradiště 20.5.
Kladno 22.5.
Ústí n.L. 23.5.
Hradec Králové 26.5.
Ostrava 29.5.
Brno 4.6.

Svobodní strávili čtením LS celkem 65 hodin. Vystřídalo se 241 řečníků (kandidáti do EP a členové vedení strany se střídali vícekrát). Přes veškeré úsilí se obsáhlou Lisabonskou smlouvu zdařilo přečíst jen 4x (a kousek).

Místopředseda Svobodných a leader eurokandidátky Jiří Payne průběžně mezi čtením ukazoval několikastránkovou(!) Severoatlantickou smlouvu a pro srovnání tlustospis Lisabonské smlouvy o 508 stranách (ve sněmovním tisku má dokonce přes 1440 stran). Fotky viz ZDE

Odmítnutí LS v Irsku a nedokončená ratifikace v dalších zemích EU dává příležitost jednat o novém, lepším smluvním uspořádání mezi zeměmi EU. Svobodní proto předkládají k široké diskusi alternativní podobu smluvního uspořádání EU – EVROPSKOU DOHODU .

Kateřina Bouda Kašparová
mediální zástupce Strany svobodných občanů

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Jiří Payne

Jiří Payne

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31