Svobodní v médiích: zemské volby v Německu, parkovací zóny, daně, krajské volby ad.

Svobodní v médiích: zemské volby v Německu, parkovací zóny, daně, krajské volby ad.

Monitoring za období 31. srpna – 7. září 2016

Blesk napsal Prohra Merkelové těší její kritiky (5. 9.):
Sesazení Merkelové by pro naši zemi bylo dobré, myslí si přitom euroskeptik Petr Mach. Z výprasku CDU se raduje i český europoslanec:
Petr Mach, šéf svobodných. Jeden z hlasitých kritiků Angely Merkelové. „Těším se na to, až voliči sesadí Merkelovou i ze spolkové vlády, bude to dobré i pro naši zemi,“ reagoval Mach…

Parlamentní listy a článek V Německu bude ještě hodně horko. Poslali tu bestii za zvěrstva do… (5. 9.):
„Mám radost a budu v Evropském parlamentu gratulovat zástupcům AfD. Bohužel v Německu vládne velká koalice, a tak ani tento výprask pro Merkelovou neznamená změnu politiky,“ říká předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach.

1. září byl Petr Mach hostem ve vysílání ČT24 k tématu EU, Turecka a migrace, kde mj. řekl: „Evropská komise by měla okamžitě ukončit jednání o vstupu Turecka do EU. Je s podivem, že tam pan Schulz jel na návštěvu, jakoby se nic nestalo… Nepotřebujeme se doprošovat v Turecku o nějakou dohodu, potřebujeme si hlídat vlastní hranice.“
Celý záznam si pusťte zde.

V neděli 4. září odvysílala Česká televize v pořadu 168 hodin reportáž o norským soudem odebraných dětech paní Michalákové. V reportáži se k případu vyjádřil i Petr Mach, který se dlouhodobě snaží matce pomoci získat děti zpět do své péče. Celou reportáž si pusťte zde.

Web Česká justice zveřejnil článek místopředsedy Karla Zváry Připravuje se další krok pro ovládnutí internetu státem o chystané státní cenzuře internetu.

DANĚ

Server Finmag zveřejnil 2 články. Očima expertů: Jak zjednodušit daňový systém? (2. 9.):
Petr Mach, ekonom, předseda Strany svobodných občanů:
Kdybych byl ministrem financí, udělal bych dvě jednoduché věci. Za prvé bych zrušil investiční pobídky. Je nespravedlivé, aby stát vybraným investorům odpouštěl daně, a ostatní platili daně vysoké…

Vyšlo i na serveru Peníze.cz.

A další tady Daňové úlevy neškodí, to daně (6. 9.):
V souvislosti s daňovými úlevami často zaznívá následující názor: zrušme veškeré úlevy, daňové pobídky a slevy, jelikož jsou nespravedlivé a nabourávají tržní prostředí. Nedávno v tomto duchu odpovídal v anketě Finmagu i Petr Mach, ekonom a předseda Strany svobodných občanů. Na první zamyšlení to zní rozumně – ať čelí všichni stejným podmínkám. Na druhé zamyšlení se však vkrádají pochyby, motivované jak z hlediska ekonomie, tak také svobody.

PARKOVACÍ ZÓNY

O tom, že se v kauze parkovacích zón v Praze 5 a 6 angažuje právník Ondřej Pecák, vydala zprávu ČTK a vyšlo několik článku. Např. na E15 tento (5. 9.):
Nové modré parkovací zóny začaly platit letos 24. srpna na území Prahy 5 a 6 a 1. září na Jarově v Praze 3. Protestuje proti nim například také právník Ondřej Pecák, který se podle serveru Novinky.cz angažuje za Stranu svobodných občanů. Připravuje hromadnou žalobu na pražský magistrát, protože zóny podle něj nemají oporu v zákoně o pozemních komunikacích.

Vyšlo i v Pražském deníku tady.

A v Pražském patriotu tady.

Deník Metro a článek Proti zónám. Chystají žalobu (6. 9. na str. 3):
Další odpor proti zónám připravuje také právník Ondřej Pecák, který se angažuje za Stranu svobodných občanů. Chystá se podat na magistrát hromadnou žalobu, protože zóny podle něj nemají oporu v zákoně o pozemních komunikacích.

KRAJSKÉ VOLBY

ČTK vydala zprávu Jen šest z 89 krajských volebních uskupení je ve všech regionech (1. 9.):
Z dalších stran vsadily na koaliční spolupráci v téměř všech krajích Strana svobodných občanů a Strana soukromníků, hnutí Svoboda a přímá demokracie se Stranou práv občanů nebo Strana zelených. Dělnická strana sociální spravedlnosti si zvolila pro své krajské kandidátky, na nichž jsou i zástupci jiných uskupení, tři různé protimigrantsky laděné názvy.

Další zprávu ČTK o volebním převzala celá řada médií, například: Aktuálně.cz, Lidovky.cz, Novinky.cz, Deník.cz, Týden.cz a mnoha dalších.

V úterý 6. září byl v pořadu Události v regionech na České televizi zmíněn volební potenciál v Jihomoravském a Zlínském kraji, kde naše koalice se Soukromníky dosahuje až 10 %. Záznam si pusťte tady (v čase od 2:25 do 3:07).

Zlínský kraj

Krajské listy přinesly rozhovor s Tomášem Pajonkem Škola pro 21. století by neměla produkovat armádu robotů (1. 9.):
Kdo zastává konzervativní názory na školství, ať si před čtením připraví rodinné balení prášků na srdce. Naopak, radikálním inovátorům pedagogiky budou znít slova mladého politika, čelné tváře kandidátky Svobodní a Soukromníci do krajských voleb ve Zlínském kraji, Tomáše Pajonka, jako rajská hudba…

Krajské listy zveřejnily video s naší kandidátkou Helenou Lasztoviczovou.

Zlínský deník a článek Konzervativní i parazitující (1. 9. na str. 4):
Reklamní odborníci o prvních billboardech, které se objevily před krajskými volbami. Svobodní a soukromníci: Billboard na mě působí velmi nesourodě, příliš moc věcí na jedné ploše. Je vidět, že se jedná o nově vznikající politický subjekt. Z reklamy nelze určit jasnou sourodost týmu, působí jako sdružení dvou subjektů bez hlubší provázanosti. Velmi všeobecné konstatování o pomoci Zlínskému kraji bez konkrétního definování jednotlivých oblastí.

Mladá fronta DNES přinesla rozhovor s I. Valentou (3. 9. na str. 16):
MF DNES přináší předvolební rozhovor s majitelem holdingu Synot a senátorem Ivo Valentou, lídrem společné kandidátky Soukromníků a Svobodných.

Mladá fronta DNES a článek Jak chtějí krajští lídři pomoci zóně (5. 9. na str. 16):
Ivo Valenta podnikatel, koalice Svobodných a SoukromníkůK Je nutné do zóny konečně přilákat pilotního, silného investora a pomoci mu, projít s ním veškerá povolení, rozhodnutí apod. Musíme dojít do stadia, kdy všichni budou vědět, že zde fabrika může stát, a zaměstnávat lidi. Při hledání investorů by měl sehrát klíčovou roli stát, protože se jedná o státní peníze, za které byla zóna vybudována…

Krajské listy a článek Obyvatelům Vsetína komplikuje hustá doprava život (6. 9.):
Soukromníci a Svobodní znají rychlou pomoc – kolonám by zabránil kruhový objezd. „Kvalitní dopravní infrastruktura pomůže nalákat významné investory i turisty,“ říká Michal Dvouletý…

Vyšlo i na Zlínských novinkách tady.

Plzeňský kraj

Mladá fronta DNES a článek Melouny od Starostů a Patriotů (1. 9. na str. 18):
Melouny spravedlivě! To je heslo kampaně koalice Starostové a Patrioti s podporou Svobodných a Strany soukromníků, kteří včera zahájili kampaň do krajských voleb před obchodním centrem Plaza v Plzni. Na melouny se samolepkou hesla kampaně, které dostávali kolemjdoucí společně s letáky, se dokonce stála fronta…

Zpráva vyšla i na ČT24.cz tady.

Pardubický kraj

Hradecký deník a článek Zůstane co nejvíce zakázek doma v Pardubickém kraji? (5. 9. na str. 19):
Ke „kulatému stolu“ pozvala Krajská hospodářská komora Pardubického kraje osm subjektů, které mají podle předvolebních průzkumů reálnou šanci usednout v krajském zastupitelstvu. Své kandidáty a volební programy podnikatelům postupně představili lídři ČSSD, SPO, ODS, KSČM, TOP 09, ANO, Koalice pro Pardubický kraj a také Svobodní a soukromníci.

Chrudimské noviny a článek Ubohost předvolební kampaně nemůže být větší (6. 9.):
Krajské volby se nezadržitelně blíží a předvolební kampaň by tak měla být v plném proudu. Opak je však pravdou. Z několika plotů na potenciální voliče hledí pouze starosta města Petr Řezníček (SNK – ED) a opoziční městští zastupitelé Josef Káles s Petrem Lichtenbergem (oba Svobodní)…

Olomoucký kraj

Šumperský a jesenický deník zveřejnil Krajské volby: pět kandidátek povedou lídři z regionu (6. 9. na str. 3):
V čele listiny Svobodných a Soukromníků se nachází Richard Sokol z Loučné nad Desnou, u Nezávislých a Moravanů je číslem jedna František Zwyrtek z Mohelnice.

Vyšlo i v online verzi Šumperského deníku.

Středočeský kraj

Boleslavský deník a článek o průzkumech (6. 9. na str. 5):
Pátá se tentokrát stala pravicová ODS s deseti procenty, tedy si polepšili o více než jedno procento a předhonili tím pádem koalici lidovců, zelených a SNKED, kteří mají po srpnovém šetření osm procent. Za nimi jsou pak s výsledkem více než pět procent TOP 09 a Svobodní a Soukromníci.

Vysočina

Havlíčkobrodský deník a článek Krajské volby: 21 kandidátek (1. 9. na str. 6).

Liberecký kraj

Rozhovor s p. Reslem přinesly Parlamentní listy Ještě že migranti nemají o Českou republiku zájem, říká Soukromník Resl (2. 9.):
„S ilegální migrací a postojem kancléřky Merkelové nesouhlasím. Naštěstí migranti nemají zájem o Českou republiku. Pokud už sem však nějací imigranti přijdou, musejí dodržovat zásady naší kultury, a to nekompromisně,“ říká pro ParlamentníListy.cz kandidát za Svobodné a Soukromníky v Libereckém kraji.

Jihomoravský kraj

Nový život – zpravodajský týdeník zveřejnil Témata voleb? Dálnice i hejtman (1. 9. na str. 8):
Dálnici z Brna a Vídně či dostupné smlouvy kraje slibují měsíc před volbami kandidáti do zastupitelstva Jihomoravského kraje. Co slibují strany voličům?
Soukromníci a Svobodní, lídr kandidátky Petr Pořízek: 1 Dálnice D52 na Vídeň a D43 na Svitavy nebo obchvat Břeclavi. Kraj nemá platné Zásady územního rozvoje a to brání jejich dobudování. 2 Stát ani kraj nesmí navyšovat zbytečnou byrokracii, předpisy a nařízení, házet klacky pod nohy zejména drobným firmám a živnostníkům, kteří pak zaměstnávají i další lidi…

SENÁTNÍ VOLBY

Právo a článek Obhájci Senátu mají velkou konkurenci (6. 9. na str. 11):
Na Kutnohorsku se chtějí stát senátory Bochníčková Lenka (KSČM), Strnad Jaromír (ČSSD), Šanc Ivo (STAN, s podporou KDU-ČSL), Špaček Radim (Koruna česká), Špičák Julius (ANO 2011), Vodička Milan (Svobodní s podporou ODS a soukromníků).

7. září 2016

Kateřina Kašparová
tisková mluvčí Svobodných

e-mail: kasparova@svobodni.cz
telefon: 736 530 384

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31