Svobodní v médiích: nové logo, francouzské volby i zprávy z regionů

Svobodní v médiích: nové logo, francouzské volby i zprávy z regionů

Jako první o naší akci v divadle Le Royal a změně vizuálního stylu napsala ČTK v textu Svobodní zjednodušili beraní logo, styl webu a zhutnili program: Strana svobodných občanů v souvislosti s říjnovými volbami do Sněmovny zjednodušila své beraní logo i vizuální styl webu. Představila ho dnes večer na setkání svých členů a příznivců v Praze. Svobodní také podle svého předsedy a europoslance Petra Macha „zhutnili“ svůj program do tří základních pilířů, jimiž jsou svoboda, prosperita a bezpečnost.

Svobodní se vymezili nejen proti regulacím EU, ale i současné vlády. Chtějí například prosazovat právo občanů svobodně pronajmout byt, právo hospodských určit si pravidla v jejich restauraci nebo právo rodičů rozhodnout, co budou jejich děti jíst. Nechtějí naopak omezovat právo lidí bránit se agresorům se zbraní v ruce nebo přijímat běžence podle povinných migračních kvót. „Pro nás svoboda žít a podnikat je klíčová, od ní se odvíjí prosperita,“ uvedl Mach.

Symbolem změny, kterou strana slibuje, má být i její nové logo berana, jenž podle Macha symbolizuje tvrdohlavost v dobrém slova smyslu. Skopce zobrazeného z profilu strana vyměnila za jednoduchý symbol. Nový web se kromě univerzální nevolební podoby dokáže „oblékat“ podle potřeby do volebních šatů v kampani, nebo dokáže podpořit vzhledem nějakou minikampaň typu Akce daně či Den daňové svobody.

Následoval server iDNES.cz s článkem Svobodní mění logo, chtějí referendum o EU i vyšší rychlost na dálnici: „Jako chceme zjednodušit život všem občanům této země, rozhodli jsme se zjednodušit i naše logo, které nás reprezentuje na všech materiálech a dokumentech. Nové moderní logo je také symbolem změny, kterou přinášíme,“ vysvětluje místopředseda strany Josef Káles.

Inovované světlejší logo strana představila na setkání členů a příznivců Svobodných v Praze. Svobodní podle svého předsedy a europoslance Petra Macha „zhutnili“ program do tří základních pilířů, jimiž jsou svoboda, prosperita a bezpečnost

Svobodní se také vymezili proti regulacím současné vlády. Chtějí prosazovat právo občanů svobodně pronajmout byt, právo hospodských určit si pravidla v jejich restauraci nebo právo rodičů rozhodnout, co budou jejich děti jíst. Nechtějí omezovat právo lidí bránit se agresorům se zbraní v ruce nebo přijímat běžence podle povinných migračních kvót.

Následovaly například Byznys novinyEcho24 nebo server Aktuálně.cz. Informaci přinesl 22. 3. i tištěný Deník v mnoha svých regionálních mutacích na straně 6.

Zaujali jsme i marketingové a grafické odborníky. Server Česká média zveřejnil článek Svobodní mají nový vizuální styl: Nové logo z dílny brněnského kreativního studia Davida Geče strana představila při zahájení jarní části kampaně před volbami do Sněmovny. Nový vizuální styl si nechala před volbami do Poslanecké sněmovny připravit Strana svobodných občanů (zkráceně Svobodní). Inovované logo, které nadále obsahuje i zjednodušený symbol berana strana představila na setkání členů a příznivců Svobodných v Praze. V novém vizuálním stylu fungují také webové stránky strany.

Nový vizuální styl i redesign webu pochází z dílny brněnského kreativního studia Davida Geče, s kterým bude strana podle jejího místopředsedy Josefa Kálese nejspíš spolupracovat i v dalších fázích předvolební kampaně. „Byli jsme z jejich návrhů nadšení. Šlo nám zejména o větší viditelnost loga a s tím spojenou volbu nového fontu. Dosavadní varianta byla například na billboardech špatně čitelná,” dodal Káles.

Vyšlo i na serveru Marketing&Media nebo na webu časopisu Font.

Volby v Nizozemsku a Francii

Petr Mach komentoval 16. 3. v České televizi výsledky parlamentních voleb v Nizozemsku v pořadu Studio ČT24 (v čase od 08:00 do 13:05).

21. 3. byl Petr Mach opět hostem České televize a hovořil na téma prezidentských voleb ve Francii a reformy EU v Událostech, komentářích (v čase od 3:15 do 15:43). Mimochodem si všimněte, že už Petr Mach odznáčkem prezentuje nové logo a symbol strany.

Dění v Evropském parlamentu

Byznys noviny zveřejnily 3 články:
16. 3. Evropský parlament zrušil dnešní televizní vysílání a vnutil divákům normu DVB-T2: Proti nové evropské „televizní“ směrnice hlasoval v EP například český europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach.

„Kmitočtové spektrum považuji za suverénní vlastnictví členských států. Naše vláda kvůli tomu bude muset vynaložit z rozpočtu asi miliardu korun, aby vykompenzovala odebrání tohoto pásma využívaného pro běžné terestrické televizní vysílání a vyčlenila ho pro rychlý internet,“ prohlásil Mach.

„Kdyby se pravomoc ponechala členským státům, mohla naše vláda vydražit frekvence pro nový účel po vypršení stávajících licencí,“ podotkl dále.

Europoslanec Mach (Svobodní) již dříve označil finanční „kompenzace“ soukromým subjektům hrazené z veřejných zdrojů za zbytečné. Podle něho se jim dalo vyhnout, kdyby stát počkal, až provozovatelům sítí vyprší příslušné licence. Zdůraznil také, že by stát neměl dotovat či jinak zvýhodňovat žádný z existujících typů televizního vysílání.

19. 3.  Vývoj EU do roku 2025: Strany v Česku se na žádném scénáři Evropské komise neshodly: Ani Svobodní nepreferují kterýkoliv se scénářů vývoje Evropské unie předložených Evropskou komisí.

„V návrzích Evropské komise chybí jedna důležitá alternativa a to návrat pravomocí z Bruselu zpět na členské státy,“ konstatoval europoslanec Petr Mach, předseda Svobodných.

Svobodní podle něho preferují Evropu jako oblast dobrovolně spolupracujících suverénních států – tedy jako zónu volného obchodu.

21. 3. Merkelová pohrdá Ivankou T. Ve funkci ji však může vystřídat nestudovaný opilec Schulz: Za to se dočkal oprávněné kritiky, v níž zřejmě nejdál zašel český europoslanec Petr Mach, který Schulze (potenciálního budoucího německého kancléře) nazval „falešným pokrytcem“.

„Schulz je falešný pokrytec: on vždy hlasoval proti zastavení jednání s Tureckem o vstupu do EU. Schulz vždy systematicky hlasoval v Evropském parlamentu proti svobodě a demokracii a omezoval opozici.“

„Nedovedu si představit smysluplné pokračování členství České republiky v EU, jestli se tento socialistický eurofanatik stane německým kancléřem,“ varoval Mach.

Server Prvnizpravy.cz zveřejnil 19.3. článek Schulz vždy hlasoval proti svobodě a demokracii a omezoval opozici: „Schulz je falešný pokrytec – on vždy hlasoval proti zastavení jednání s Tureckem o vstupu do EU. Schulz vždy systematicky hlasoval v Evropském parlamentu proti svobodě a demokracii a omezoval opozici,“ říká Petr Mach.

„Schulz se vždy bratřil s Merkelovou, jeho strana je s ní v koalici jak v německé vládě, tak v EU. Nedovedu si představit smysluplné pokračování členství České republiky v EU, jestli se tento socialistický eurofanatik stane německým kancléřem,“ kritizuje Schulze Petr Mach.

O nebezpečném mléku

17. 3. server Bleskově.cz zveřejnil vyjádření Terézie Mlýnkové Iškové Čerstvé mléko není nebezpečné, nebezpeční jsou nepříčetní politici!: V posledních dnech se vášnivě diskutuje o stávajícím omezení produkce surového mléka. Proti regulacím ale ostře vystoupila místopředsedkyně Svobodných a odborná mluvčí pro zemědělství Terézia Mlýnková Išková. Řadu zemědělců to podle ní může zničit.

Svobodní si podle jejích slov všech zemědělců váží a staví se proti regulaci podnikání. „Nejenže regulacemi trpí sám farmář, v konečném důsledku si to odskáče i spotřebitel, který dává přednost surovému mléku od souseda nebo z farmy, kterou zná a ví, v jakých podmínkách zvířata žijí. Ministerstvo zemědělství dnes a denně prokazuje svou schizofrenii, když uvolňuje miliony na propagaci domácích a lokálních surovin a zároveň našim sedlákům omezuje produkci. Už teď mnoho farmářů ukončuje živnost z důvodu příliš velké byrokratické zátěže, omezení produkce tomu ještě nahrává,“ upozornila Išková.

Je podle ní důležité maximálně podpořit svobodný trh, výrazně omezit byrokratickou zátěž a zajistit lidem co nejjednodušší vstup do podnikání. „Čerstvé mléko není nebezpečné, nebezpeční jsou nepříčetní politici, kteří se rozhodli zlikvidovat menší podnikatele. Je podle nás absolutně nepřijatelné, aby stát komukoli diktoval, kolik má prodat svých produktů,“ dodala Išková.

Vyšlo i na serveru Ekolist.cz.

Průzkum

Novinky zveřejnily 17. 3. průzkum agentury STEM Volby by vyhrálo ANO, do Sněmovny by zamířili i Piráti: Hnutí Úsvit by podle modelu získalo 4,2 procenta hlasů, SPD Tomia Okamury čtyři procenta. Dvě procenta hlasů by dostali Zelení, 2,2 procenta hnutí STAN a 1,2 procenta Svobodní.

Na serveru Eurozprávy.cz vyšel 16. 3. průzkum společnosti Phoenix online Research Kalousek se propadá. Poslední čísla pro něj nevypadají dobře, do Sněmovny se už možná nepodívá: S odstupem následuje politická formace Tomia Okamury – Strana přímé demokracie (SPD) s 3,5 procenty, dále Piráti s aktuálně naměřenými 3 procenty preferencí, Realisté vedení Petrem Robejškem s 2,3 procenty vyjádřené podpory, Svobodní (SSO) s 1,4 procenty a Zelení s 1,3 procenty sympatií.

Vyšlo i na Globe24.cz.

Dění v regionech

Hodonín

17. 3. zveřejnil Deník na svých jihomoravských serverech článek Už zase. Po šestnácti měsících chtějí v Hodoníně odvolat vedení města: Vedení radnice sice dlouhodobě kritizují Svobodní, přesto se k jedenáctce nepřidali. „Oslovili nás, řekli jsme ne. Poslední změna měla přinést lepší situaci pro Hodonín, nepřinesla. Obáváme se, aby to nebyl stejný případ,“ dodala zastupitelka za Svobodné Terézia Mlýnková Išková.

Vyšlo i v tištěných podobách Znojemského, Břeclavského a Hodonínského deníku na str. 3.

Týdeník Slovácko zveřejnil 21. 3. na str. 3 článek Pod vedením Hodonína se znovu kývají židle: Vedení radnice sice dlouhodobě kritizují Svobodní, přesto se k jedenáctce nepřidali. „Oslovili nás, řekli jsme ne. Poslední změna měla přinést lepší situaci pro Hodonín, nepřinesla. Obáváme se, aby to nebyl stejný případ,“ dodala zastupitelka za Svobodné Terézia Mlýnková Išková.

Chrudim

Chrudimské noviny zveřejnily 21. 3. článek Volby se blíží, někteří zastupitelé proto nezahálí a startují kampaň: Plusové body se na tomto tématu snažil získat i zastupitel Josef Káles (Svobodní), jenž starostovi vmetl do tváře, že Svobodní jsou kategoricky proti dotacím. Ukázala se zde krátká paměť mladého politika, který se ještě před dvěma lety v případě hlasování o sportovních dotacích dokázal pouze zdržet a jeho kolega Petr Lichtenberg (Svobodní) zvedl dokonce ruku pro.

(dap, ler, foto: Nicolas Zörkler a Kateřina Kašparová)

Zaujal Vás článek? Podpořte jej a autora pár Satoshi. Předem dík...

Tiskový mluvčí

Tiskový mluvčí

Novinky

Oblíbené štítky

Svobodni-31